11:12 01.03.2018

У "Народному фронті" побоюються маніпуляцій у разі розгляду в Раді інших законопроектів про Антикорупційний суд, окрім президентського

1 хв читати
У "Народному фронті" побоюються маніпуляцій у разі розгляду в Раді інших законопроектів про Антикорупційний суд, окрім президентського

Розгляд у Верховній Раді будь-якого іншого, окрім президентського, законопроекту про Антикорупційний суд, відкриє можливості для маніпуляцій, наголошують у фракції "Народний фронт".

"Венеціанська комісія визначила, що лише президент є суб'єктом внесення закону про Антикорупційний суд. Тому рекомендувати будь-який інший законопроект означає дати підстави для звернення до Конституційного Суду і дати підстави для маніпуляцій", - сказав народний депутат з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець у кулуарах Верховної Ради в четвер.

При цьому депутат зазначив, що "оскільки законопроект стає цільним лише після внесення правок і голосування в другому читанні, то на цьому етапі авторство має значення лише щодо відповідності ст. 125 Конституції, де записано, що лише президент може вносити закон про суд".

Відповідаючи на запитання про ймовірність ухвалення законопроекту за основу в четвер, Л.Ємець сказав: "Я не бачу можливостей для парламенту не виконати політичної волі українського суспільства, оскільки ризики через ухвалення закону про Антикорупційний суд надзвичайно високі".

Як повідомлялося, згідно з порядком денним українського парламенту, Верховна Рада на засіданні в четвер, 1 березня, має намір розглянути проект закону про Вищий антикорупційний суд, зареєстрований у парламенті раніше в п'яти редакціях, зокрема президентський (№7440).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА