19:38 01.03.2018

Гонтарева вбачає проблему з її звільненням і призначенням нового глави НБУ в пакетному голосуванні

2 хв читати
Гонтарева вбачає проблему з її звільненням і призначенням нового глави НБУ в пакетному голосуванні

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева вважає, що її звільнення та призначення нового глави затягується через внесення цих двох питань до парламенту в єдиному пакеті.

"Усі, і "Блок Петра Порошенка", і "Народний фронт", підтримали кандидатуру Якова Смолія (виконувач обов'язків глави НБУ - ІФ). У тому, що за моє звільнення набереться 450 голосів, у мене також немає сумнівів. Але було рішення про пакетне голосування, і ми заручники цього нескінченного пакетного голосування", - сказала вона журналістам у четвер.

В.Гонтарева при цьому висловила сумніви в тому, що голосування з цих двох питань відбудеться наступного пленарного тижня, і вважає Національний банк та себе заручниками невизначеної ситуації, що склалася.

"Якби ці обіцянки були вперше (про призначення глави НБУ - ІФ), то можна було б до цього ставитися спокійно. Але, на жаль, я не можу ніде працювати, нічим займатися, і я вважаю, що це стосовно мене як громадянина нашої країни просто ненормально", - сказала вона.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 18 січня 2018 року вніс до парламенту проекти постанов про звільнення В.Гонтаревої з посади глави НБУ та призначення на цю посаду Якова Смолія. Відповідні питання були включені до порядку денного парламенту на четвер, 1 березня, проте у результаті їх розгляд було відкладено. В.Гонтарева у квітні 2017 року повідомила про рішення піти у відставку. Я.Смолій - перший заступник глави НБУ. Із 11 травня 2017 року виконує обов'язки керівника центробанку. Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА