12:30 02.03.2018

Гройсман доручив керівництву "Нафтогазу" максимально швидко врегулювати питання браку газу через дії "Газпрому"

2 хв читати
Гройсман доручив керівництву "Нафтогазу" максимально швидко врегулювати питання браку газу через дії "Газпрому"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву НАК "Нафтогаз України" максимально швидко врегулювати питання з браком газу через дії російського "Газпрому".

"В результаті дій "Газпрому" в ці дні Україна буде відчувати певний брак газу. Щоб уникнути негативних наслідків цієї ситуації, на кілька днів введені заходи з обмеження споживання газу", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebookв п'ятницю.

Прем'єр додав, що поставив перед керівництвом НАК "Нафтогаз України" завдання максимально швидко врегулювати зазначену проблему.

"Прошу місцеву владу постійно контролювати ситуацію і оперативно реагувати, якщо людям потрібна буде будь-яка ваша допомога", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 1 березня прес-служба ПАТ "Укртрансгаз" повідомила, що російський "Газпром" з початку 2018 року жодного разу не забезпечив тиск на вході в ГТС України, відповідне хоча б мінімальним умовам транзитного контракту.

"Станом на 1 березня тиск в транзитних магістральних газопроводах на вході в українську ГТС впало до мінімального значення в цьому році - 50,3 кгс/см кв. Транзитний контракт передбачає дотримання російською стороною тиску газу в магістральних газопроводах на вхідний точці ГВС "Суджа" в діапазоні 60-65 кгс/кв. см... у січні-лютому 2018 року "Газпром" систематично не виконував техумови, подаючи газ до українського кордону при фактичному тиску на рівні 51-59 кгс/кв. см", - зазначено в повідомленні.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявляє про дефіцит газу в Україні в обсязі близько 10 млн куб. м на добу через морози і відмови "Газпрому" в його поставках, і пропонує ввести обмеження на споживання газу в країні 3-4 березня.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною активною ємністю 31 млрд куб. м. Пропускна здатність газотранспортної системи (ГТС) України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема в країни Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА