11:32 07.03.2018

Міністерство освіти й асоціація "ІТ Україна" домовилися про співпрацю у створенні електронної освітньої платформи

2 хв читати
Міністерство освіти й асоціація "ІТ Україна" домовилися про співпрацю у створенні електронної освітньої платформи

Міністерство освіти і науки України та асоціація "ІТ Україна" 7 березня 2018 року підписали меморандум про співпрацю, зокрема щодо створення електронної освітньої платформи і розвитку ринку електронних підручників.

"Спільна робота міністерства і асоціації буде спрямована на створення сучасного освітнього середовища, запровадження ефективного регулювання ринку освітніх технологій, сприяння розвитку цифрових компетенцій і електронного навчання в суспільстві", - наголошується в повідомленні на сайті асоціації.

Один з центральних проектів, до якого будуть залучені експерти "ІТ Україна", - створення електронної освітньої платформи і розвиток ринку електронних підручників. Крім того, члени асоціації зможуть взяти участь у створенні ефективної системи збору та аналізу статистики по інформаційно-комп'ютерних технологій в українській освіті.

"Українська ІТ-індустрія, як і інші галузі креативної економіки, є індустрією, заснованою на знаннях. Тому впровадження в освітній процес сучасних технологій і спрощення доступу до джерел знань є вкрай важливими першочерговими кроками, які будуть сприяти формуванню нової когорти високоосвічених фахівців не тільки для ІТ-галузі, а й для інших секторів економіки", - цитується в повідомленні виконавчий директор асоціації" ІТ Україна "Олександр Кубрак.

Раніше представники асоціації брали участь в розробці концепції "Національної освітньої електронної платформи" і двох концептуальних документів - проекту наказу "Про затвердження положення про електронному підручнику" і проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про національну електронній платформі", які зараз на громадському обговоренні на сайті МОН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА