11:41 10.03.2018

У Києві та Рівному під час несення служби були травмовані п'ятеро поліцейських

2 хв читати
У Києві та Рівному під час несення служби були травмовані п'ятеро поліцейських

У Києві та Рівному в ніч на суботу під час несення служби були травмовані п'ятеро поліцейських, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Сьогодні вночі одночасно в м. Києві та м. Рівному дістали травм під час несення служби п'ятеро поліцейських. За схожих обставин під час переслідування правопорушники навмисно направляли свої машини на таран поліцейських авто. В обох випадках порушники затримані та поміщені до ІТТ (ізолятора тимчасового тримання)", – написав С.Князєв на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук в суботу.

Він зазначив, що громадяни і суспільство мають адекватно реагувати на вимоги поліцейських. "Зворотна реакція призводить до таких наслідків", – зазначив С.Князєв.

Як пізніше повідомив відділ комунікації поліції у Рівненській області, 10 березня близько 23:30 поліцейські затримали в м. Рівному нетверезого водія, який під час погоні протаранив своїм автомобілем Volkswagen Т5 службовий автомобіль патрульних.

"Водієм виявився 23-річний мешканець Дубровицького району, який мав усі ознаки алкогольного сп'яніння. Під час спілкування з правоохоронцями вів себе зухвало і грубо", – йдеться в повідомленні поліції.

Унаслідок опору затриманого тілесних ушкоджень зазнали двоє співробітників поліції 30-ти і 28-ми років. Патрульні були госпіталізували в лікарню з закритими черепно-мозковими травмами та забоями.

Зловмисника затримали, вирішується питання про повідомлення йому про підозру в умисному завданні тілесних ушкоджень працівникам правоохоронного органу та опорі працівникові поліції за ознаками злочинів (ч. 2 ст. 345 і ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України).

Що стосується інциденту в столиці, то, як розповів заступник начальника Управління поліції охорони в Києві Віктор Веклич, ДТП за участю автомобіля поліції охорони сталася на перехресті вул. Жмаченка і Корнатовського в Києві.

Він зазначив, що внаслідок ДТП троє правоохоронців дістали важких травм. Зокрема, в одного з них – закрита травма грудної клітки, у двох інших – закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку.

За словами В.Веклича, попередньо встановлено, що водій автомобіля Hyundai, який врізався в службовий автомобіль поліції охорони, був п'яним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА