16:42 12.03.2018

Генпрокуратура Україна наполягатиме на арешті рахунків, на які перераховувалися кошти від афери з буровими установками

2 хв читати
Генпрокуратура Україна наполягатиме на арешті рахунків, на які перераховувалися кошти від афери з буровими установками

 Генеральна прокуратура України у рамках міжнародно-правових угод направила клопотання до низки країн про арешт понад десяти банківських рахунків, на які перераховували кошти від незаконної афери з буровими установками, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Як розповів Ю.Луценко журналістам у понеділок після засідання регламентного комітету Верховної Ради, в матеріалах слідства йдеться про завищення вдвічі ціни на бурові установки, проведення фіктивного тендера й намір розкрасти понад $300 млн.

"Членам злочинної організації вдалося здійснити перше розкрадання - на першій буровій установці приблизно в $144 млн", - уточнив генпрокурор.

Він зазначив, що нині слідство знає не лише про те, як готувався план розкрадання коштів, а й куди пішли викрадені кошти.

"Завдяки інституту угоди із слідством у нас є конкретні номери рахунків конкретних закордонних банків, де, ймовірно, накопичувалися кошти в розмірі $144 млн, отримані злочинцями від цієї операції", - повідомив Ю.Луценко.

У цьому контексті він наголосив, що нині прокуратура направила у рамках міжнародно-правових угод клопотання до низки країн про арешт цих рахунків і відстеження руху коштів.

"Таким чином, на сьогодні ми можемо стверджувати про причетність Бакуліна не лише як посадової особи до розкрадання коштів в особливо великих розмірах, а й можемо стверджувати, що, ймовірно, дочка Бакуліна отримала на свій рахунок кошти від різних корупційних угод "Нафтогаз України"", - розповів Ю.Луценко.

За його словами, наразі слідству відомо про більш ніж десять рахунків, на які, згідно з даними Генпрокуратури, були перераховані кошти, розкрадені від афери з буровими установками.

"На цей момент ми хочемо отримати арешт цих рахунків. Розуміючи, що кошти з них, найімовірніше, переказані на інші рахунки, ми хочемо отримати рух коштів за цими рахунками. Якщо ми побачимо, що, наприклад, із рахунку, підконтрольного фігурантові А, кошти перейшли на рахунок, підконтрольний фігуранту Б або фігуранту С, в якого ще немає процесуального статусу, ми, звісно, прийдемо ще до Верховної Ради", - розповів генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА