11:48 13.03.2018

Скасування третьої групи "спрощенців" призведе до відпливу ІТ-спеціалістів з України

3 хв читати
Скасування третьої групи "спрощенців" призведе до відпливу ІТ-спеціалістів з України

Скасування третьої групи спрощеної системи оподаткування, запропоноване депутатами в законопроекті №8089, призведе до зниження темпів зростання ІТ-індустрії та суттєвого відпливу ІТ-спеціалістів з країни, повідомляє асоціація "ІТ-Україна" на своєму сайті.

"Окрім перерахованих у тексті законопроекту "активних користувачів" третьої групи, спрощеною системою оподаткування за цією групою користуються ще і представники креативних індустрій... До них належать такі сфери, як реклама, архітектура, дизайн та мода, виробництво візуального та аудіоконтенту, інформаційні технології. Саме остання галузь на сьогодні розвивається в Україні найбільш динамічно, і саме для неї наслідки, які можуть настати після впровадження законопроекту в життя, будуть вкрай негативними", - йдеться в повідомленні асоціації.

Скасування третьої групи спрощеної системи оподаткування призведе до суттєвого зниження темпів фінансового зростання індустрії та скорочення обсягів валютної виручки, наголошують в "ІТ-Україна".

"На сьогодні, формуючи понад 3% ВВП та близько 7% від усього експорту України, ІТ-послуги посідають третє місце за обсягами валютної виручки, відстаючи за цим показником лише від аграрної промисловості та металургії. Важливим буде відзначити і той факт, що саме сфера інформаційних технологій в Україні демонструє стале зростання - 20% за минулий рік ($3,6 млрд виручки), а цього року учасники прогнозують зростання доходів галузі ще щонайменше на 20% ($4,5 млрд). За збереження поточних податкових умов індустрія може подвоїти обсяги експортного доходу в перспективі найближчих кількох років", - вважають в асоціації.

У разі зміни фіскальної політики, на думку "ІТ-Україна", індустрії загрожує суттєве уповільнення темпів зростання, а державі - недоотримання мільярдів доларів США в економіку країни.

Запропонована депутатами ініціатива, на думку асоціації, також призведе до зменшення кількості робочих місць у галузі та до відпливу спеціалістів з країни.

"Можливість працювати з фахівцями за моделлю ФОП третьої групи дозволяє індустрії створювати нові робочі місця (цього року планується їх збільшення на 20-25%), забезпечує сталий розвиток галузі", - наголошується в повідомленні.

В асоціації також зазначають, що, рівняючись на поточну фіскальну політику сусідніх держав зі зрілою економікою, Україна ризикує втратити останні переваги, які стримують відплив високоякісних спеціалістів до більш розвинених країн.

"Перегляд поточних умов та збільшення податкового навантаження відчутно вдарять по розвитку креативних індустрій, які лише починають формуватися в Україні, а отже, позбавлять країну одного з основних драйверів зростання. У довгостроковій перспективі це позначиться на загальній економічній ситуації країни та її конкурентоспроможності на сучасному світовому ринку", - наголошується в повідомленні.

Асоціацію "ІТ-Україна" створили у квітні 2004 року компанії Miratech, SoftLine, Mirasoft, ProFIX, Ukrsoft та SoftServe.

Основними напрямами роботи асоціації є: представлення і захист інтересів ІТ-галузі; співпраця з органами державної влади та місцевого самоврядування з питань сприяння розвитку сфери ІТ; співпраця з навчальними закладами; підтримка та розвиток інноваційної діяльності.

До складу асоціації входять 58 провідних ІТ-компаній, що працюють на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА