12:47 13.03.2018

Росія не винна в отруєнні Скрипаля - Лавров

2 хв читати
Росія не винна в отруєнні Скрипаля - Лавров

Росія не винна в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та готова співпрацювати з Великобританією в розслідуванні справи, якщо Лондон виконає свої міжнародні зобов'язання, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Росія не винна, Росія готова співпрацювати відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї, якщо Сполучене Королівство спроможеться та погодиться виконати свої міжнародно-правові зобов'язання за тим самим документом", - сказав С.Лавров на брифінгу в Москві у вівторок , коментуючи "справу Скрипаля"

Минулого тижня співробітники британської поліції оголосили, що поблизу одного з торгових центрів у Солсбері через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали дві людини. Пізніше британські ЗМІ назвали їхні імена - це екс-полковник ГРУ С.Скрипаль, що колись працював на британську розвідку, та його дочка Юлія. Постраждалих доправили до лікарні, вони перебувають у критичному стані. С.Скрипаль отримав у Великобританії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Напередодні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, виступаючи в британському парламенті, заявила: "Пан Скрипаль та його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною військового походження, розробленою у Росії. Вона відома під назвою "Новачок".

Британський уряд дійшов висновку, що за нападом на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, найімовірніше, стоїть Росія. "Уряд дійшов висновку, що Росія, швидше за все, відповідальнана за цю дію, спрямовану проти Сергія і Юлії Скрипаль", - заявила Т.Мей, виступаючи перед членами парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА