12:40 10.10.2018

Обвинувачені Лондоном у нападі на Скрипаля стежили за ним у Чехії в 2014 році

2 хв читати
Обвинувачені Лондоном у нападі на Скрипаля стежили за ним у Чехії в 2014 році

Ймовірні співробітники російської розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов стежили за екс-співробітником ГРУ Сергієм Скрипалем ще під час його поїздки до Чехії в 2014 році, повідомляє в середу "Чеське радіо" з посиланням на джерело в розвідслужбах країни.

За його даними, росіяни, яких офіційний Лондон вважає співробітниками розвідслужб і виконавцями нападу на С.Скрипаля, побували в Чехії чотири роки тому. Так, росіянин, відомий під ім'ям О.Петров, проживав в одному з готелів міста Острави з 13 до 16 жовтня, потім він поїхав до Праги. Його ймовірний напарник Р.Боширов відвідав Прагу 11 жовтня, стверджують джерела радіостанції.

Крім того, джерело заявило радіостанції, що С.Скрипаль у той час мав відвідати Чехію для зустрічі зі співробітниками чеських спецслужб. Дати його перебування в Чехії в жовтні 2014 року не зазначено.

Представники чеської розвідувальної служби відмовилися від коментарів "Чеському радіо".

На початку березня 2018 року у британському Солсбері у важкому стані було виявлено екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення.

У Москві відкинули ці обвинувачення, заявивши, що хімічну зброю РФ знищила у 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова, що є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ.

Раніше інтернет-видання Bellingcat оголосило, що йому вдалося з'ясувати справжнє ім'я Руслана Боширова. За версією Bellingcat, це полковник ГРУ Анатолій Чепига. Напередодні це саме видання назвало нібито справжнє ім'я Олександра Петрова. За його даними, цю людину насправді звуть Олександр Мішкін, він - також співробітник ГРУ, який у 2014 році отримав звання "Героя Росії".

13 вересня О.Петров і Р.Боширов в інтерв'ю телеканалу RT розповіли, що вони їздили до Солсбері з туристичними цілями. Також вони спростували припущення про наявність у них отруйної речовини "Новачок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА