08:43 19.03.2018

Apple має намір створити власний дисплей

2 хв читати
Apple має намір створити власний дисплей

Apple таємно розробляє власний дисплей MicroLED, що перевершує за більшістю параметрів екран останнього iPhone X, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до виробництва.

За даними джерел, компанія вкладає значні кошти в розробку екранів MicroLED наступного покоління. Згідно з планами розробників, майбутні гаджети стануть тоншими, яскравими, ніж поточні OLED-дисплеї, і будуть відрізнятися низьким енергоспоживанням, широкою гамою кольорів, більш точним рівнем контролю над окремими кольорами і високою роздільною здатністю.

Це перший випадок, коли Apple самостійно розробляє дисплей для свого гаджета. Раніше при виготовленні продукції інженери використовували технології інших компаній. Так, IPhone X, перший OLED-телефон Apple, використовує технологію Samsung, а екран Apple Watch виконаний за технологією LG.

Проте, виходу нового гаджета з удосконаленим дисплеєм покупцям доведеться чекати ще кілька років, оскільки виробництво екрану MicroLED більш складне, ніж виробництво OLED-дисплея, яким оснащена остання модель iPhone X, пише Bloomberg.

Секретну ініціативу під кодовою назвою T159 контролює виконавчий продюсер Apple Лінн Янгс, який допоміг розробити сенсорні екрани для оригінальних iPhone і iPad і тепер контролює технологію екрану iPhone і Apple Watch, вказують джерела агентства.

Більше 300 інженерів працюють над розробкою нового екрану на виробничому підприємстві поблизу штабу компанії в Каліфорнії. Створення екранів MicroLED ускладнене тим, що в залежності від розміру екрана, вони можуть містити мільйони окремих пікселів. Кожен з них має три субпікселя: червоний, зелений і синій світлодіоди, які повинні бути індивідуально відкалібровані.

Проте, на думку джерела, підприємство в Каліфорнії занадто мале для масового виробництва. Це, в кінцевому рахунку, призведе до аутсорсингу виробництва нової екранної технології. Однак на етапі розробки компанія хоче зберегти в таємниці запатентовану технологію.

У прес-службі Apple утрималися від коментарів Bloomberg з питання про розробку нового високотехнологічного дисплея.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА