15:00 19.03.2018

Бізнес став на захист "Нової пошти" в ситуації з обшуками з боку Генпрокуратури

4 хв читати
Бізнес став на захист "Нової пошти" в ситуації з обшуками з боку Генпрокуратури

Українські бізнес-об'єднання, бізнесмени і компанії стали на захист групи компаній "Нова пошта" (Київ), лідера експрес-доставки в Україні, в ситуації з об та обшуками в компанії з боку Генпрокуратури.

Так, у прес-релізі Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) міститься обурення подіями навколо ГК "Нова пошта" і заява про неприпустимість таких дій у цивілізованій правовій країні.

"Ми багато разів чули від очільників держави, як вони вимагають від правоохоронців "припинити "кошмарити" бізнес", ми разом з іншими діловими об'єднаннями доклали зусиль задля ухвалення закону проти "маски-шоу", але знову чуємо повідомлення про обшуки, вилучення первинної інформації та комп'ютерів, блокування роботи компанії. А потім дивуємося останнім місцям у світових бізнес-рейтингах", - сказав президент УСПП Анатолій Кінах, слова якого наводить прес-служба.

В УСПП наполягають на неприпустимості брутальних методів поводження з бізнесом, проведенні слідчих дій, за наявності підстав, виключно в правовому полі.

Підтримку "Новій пошті" висловив і бізнесмен Костянтин Єфименко, який повідомив, що колективи компаній "Біофарма і "Трібо" мають намір записати відео на підтримку "Нової пошти". "Позиція проста, ми це проходили, і не раз. І сьогодні хочемо сказати: "Стоп! Ми - з "Новою поштою"! (...) Ми багато пройшли разом і стали друзями!", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

К.Єфименко у своєму пості звернувся до президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана із запевненням про збігання спільних інтересів у розвитку бізнесу в країні. "Ми - за інвестиції, внутрішні та зовнішні; ми - за низькі процентні ставки і доступні кредити; ми - за створення робочих місць; ми за те, щоб виробляти в Україні й експортувати продукцію по всьому світу (...) але те, що відбувається повсюдно, спрямоване проти цього, проти здорового глузду", - констатує він.

У свою чергу президент провідного мобільного оператора країни "Київстар" Петро Чернишов також вказав на схожу ситуацію, що сталася з компанією. "Знову обшуки силами прокуратури. Так було і в "Київстарі" 4 січня. 39 осіб, що прийшли тоді, нічого серйозного не знайшли. Скільки можна вранці говорити про поліпшення інвестиційного клімату, а ввечері вриватися у великі, хороші компанії й вилучати комп'ютери?", - сказав він.

Відреагував на обшуки в "Новій пошті" й співвласник ТРЦ "Дрім Таун" Гарік Корогодський, який здивувався, чому саме ГПУ здійснює обшуки.

"Припустимо, є думка, що "Нова пошта" не сплатила податки в повному обсязі, - а саме це оголосила ГПУ як причину обшуку, зокрема в кабінеті керівника. Але що шукає ГПУ на чолі з Луценком (генеральний прокурор Юрій Луценко - ІФ)? Рішення суду? І чому ГПУ?", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Коротко свою позицію з цього питання висловив і міністр фінансів Олександр Данилюк, написавши на своїй офіційній сторінці в соцмережі: "Проведу публічну лекцію для керівництва ГПУ на теми: принципи залучення інвестицій в економіку країни; чого інвестор чекає від держави; принципи формування держбюджету. З повагою, Олександр Данилюк, міністр фінансів України".

Співвласник Rozetka.ua Владислав Чечоткін, у свою чергу, написав, що компанія також проходила подібну ситуацію десять років тому. "Обшук, до речі, також був без масок і "спецпризначенців". І також нічого не знайшли. В результаті зірвалася угода з купівлі "Розетки" найбільшим стратегічним інвестором. Останній суд у тій справі ми виграли восени 2017 року. Ну і, звісно, ніхто з держслужбовців не поніс покарання", - констатував він.

Як повідомлялося, з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган Генпрокуратура підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ "Нова пошта" в несплаті податків в особливо великих розмірах.

"За даними ДФС і за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переведення в готівку безготівкових кошті та з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - йшлося в повідомленні.

Л.Сарган зазначила, що Ю.Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами "Нової пошти" та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

Вона також повідомила, що цього тижня генпрокурор заслухає матеріали провадження у присутності адвокатів представників "Нової пошти", додавши, що в разі браку доказів порушення законодавства з боку посадових осіб компанії кримінальне провадження буде закрито.

Обшуки в приміщеннях офісів компанії "Нова пошта" відбувалися 16 березня, зокрема, в Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.

"Нову пошту" засновано в 2001 році. Її мережа налічує понад 2,35 тис. відділень, автопарк компанії налічує понад 3600 автомобілів. У 2017 році компанія доставила більше ніж 145 млн відправлень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА