18:03 19.03.2018

Генпрокурор і представник "Нової пошти" домовилися співпрацювати для мінімізації ризиків переправлення заборонених товарів

3 хв читати
Генпрокурор і представник "Нової пошти" домовилися співпрацювати для мінімізації ризиків переправлення заборонених товарів

Під час зустрічі генпрокурора України Юрія Луценка зі співзасновником групи компаній "Нова Пошта" В'ячеславом Клімовим сторони обговорили ситуацію із проведенням обшуків на базах лідера експрес-доставки в Україні та висловили зацікавленість у законній організації його роботи.

"Генпрокурор і представник "Нової пошти" домовилися про співпрацю для вдосконалення роботи компанії, мінімізації ризиків переправлення заборонених товарів і запобігання можливим незаконним фінансовим послугам із метою ухилення від оподаткування. Для цього будуть проведені робочі зустрічі юристів і фінансистів "Нової пошти" з представниками Генпрокуратури, а також організовані контрольні закупівлі товарів і послуг", - повідомляє в понеділок речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці у Facebook.

Під час зустрічі, інформує А.Лисенко, представник приватного оператора експрес-доставок підтвердив, що санкціоновані обшуки, які проводилися представниками Генпрокуратури на базах "Нової пошти" у кількох містах країни були коректними, не супроводжувалися спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і тим більше - не мали намірів рейдерського захоплення.

"Ю.Луценко ознайомив В.Клімова з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень "Нової пошти". Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин. Також до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків під час переказів грошових коштів ", - написав речник Генпрокуратури.

Сторони висловили зацікавленість у законній організації роботи одного з найбільших операторів експрес-доставок в Україні.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України від 16 березня проводила обшуки в приміщеннях офісів компанії "Нова пошта" в Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.

"В офісах "Нової пошти" в Києві, Полтаві та Харкові проводять обшук представники ГПУ. Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Забирають особистий комп'ютер. Відчуваю, як прямо на очах поліпшується інвестиційний клімат у країні", - зазначав співзасновник компанії Володимир Поперешнюк.

Пізніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Генеральна прокуратура України підозрює посадових осіб споріднених компаній ТОВ "Нова пошта" у несплаті податків в особливо великих розмірах.

"За даними ДФС і матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг із переведення у готівку безготівкових коштів та із мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій із використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах", - зазначено в повідомленні.

Л.Сарган зазначила, що Ю.Луценко взяв під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ "Нова пошта" та інших споріднених підприємств за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст. 212 КК України. Вона також додала, що наступного тижня генеральний прокурор заслухає матеріали провадження у присутності адвокатів представників ТОВ "Нова пошта".

"Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб ТОВ "Нова пошта" не буде отримано, кримінальне провадження буде закрито", - наголосила прес-секретар.

"Нова пошта" заснована в 2001 році. Її мережа нараховує понад 2,35 тис. відділень, автопарк компанії налічує понад 3600 автомобілів. У 2017 році компанія доставила понад145 млн відправлень.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА