20:22 19.03.2018

Авіакомпанія МАУ вказує на наявність інфраструктурних проблем у Запорізькому аеропорту

2 хв читати
Авіакомпанія МАУ вказує на наявність інфраструктурних проблем у Запорізькому аеропорту

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) відзначає наявність низки інфраструктурних проблем у міжнародному аеропорту "Запоріжжя", повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор з комунікацій авіакомпанії Євгенія Сацька.

"Є проблеми з аеропортом Запоріжжя, пов'язані з його технічними можливостями. Ми провели там свій аудит, і розуміємо, що є багато питань до нього. Туди літають зараз два рейси: літак типу ER-190 наш, а другий рейс під кодом МАУ виконується на ER-145 "Рози вітрів", - повідомила вона.

На запитання, як зараз справи щодо співпраці з аеропортом Дніпра, Є.Сацька зазначила: "Співпраця така ж, як і з будь-яким іншим аеропортом, ніякого ексклюзиву або серйозних проблем у нас там немає".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України у вересні минулого року схвалив проект будівництва пасажирського терміналу та обслуговуючих споруд комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Запоріжжя".

Як планується, пропускна спроможність термінала становитиме 400 пасажирів на годину, зокрема 250 осіб - міжнародного сектора, 150 осіб - внутрішнього. Він налічуватиме три поверхи. Крім того, передбачається будівництво газової котельні, насосної станції та трансформаторної підстанцій.

Загальна кошторисна вартість будівництва у цінах на 22 травня 2017 року становить 543,159 млн грн, зокрема вартість будівельних робіт - 207,214 млн грн, обладнання, меблів та інвентарю - 234,944 млн грн, інші витрати - 101 млн грн.

Тим часом, раніше, в травні 2017 року, літак МАУ, що виконував рейс PS085 Київ - Запоріжжя, за її інформацією, в момент посадки і торкання передньою стійкою шасі злітно-посадкової смуги Запорізького аеропорту потрапив на ділянку з не застиглим бетонним покриттям, у результаті бетонний розчин потрапив на стійки шасі і нижню частину фюзеляжу, турбіни двигунів і крила. Аеропорт спростовував цю інформацію.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Сполучає Україну з більш ніж 50 містами і головними пунктами Європи, Азії, Америки, Африки, Близького Сходу і країн СНД і забезпечує стикування з маршрутами авіакомпаній-партнерів у більш ніж з тис. Міст світу. МАУ виконує понад 1100 регулярних рейсів на тиждень.

На сьогодні до складу флоту МАУ входить 41 авіалайнер різних модифікацій, зокрема й 28 середньомагістральних Boeing-737 NG. 100% акцій МАУ перебувають у приватній власності, одним з її кінцевих бенефіціарів є бізнесмен Ігор Коломойський.

Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" як єдиний технологічний комплекс призначений для авіатранспортного обслуговування авіакомпаній, що здійснюють перевезення пасажирів, пошти і вантажів, а також виконують спеціальні та рятувальні роботи.

Аеропорт має злітно-посадкову смугу зі штучним покриттям у розмірі 2500 на 42 м, пероном на 11 стоянок для повітряних суден, аеровокзал, інші споруди та площі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА