07:04 20.03.2018

Політика ЄС для України має два розділи - підтримка суверенітету і територіальної цілісності і підтримка реформ

2 хв читати
Політика ЄС для України має два розділи - підтримка суверенітету і територіальної цілісності і підтримка реформ

Рада ЄС на рівні глав МЗС обговорила відносини ЄС з Україною, повідомила журналістам високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні.

"Це були дуже важливі дебати. Також і тому, що, як ви добре знаєте, ми дотримуємося політики невизнання анексії Криму. Ми особливо обговорювали наш дворівневий підхід, який я, втім, вже представляла минулого тижня президенту і прем'єр-міністру (Україна - ІФ) ", - сказала Ф.Могеріні в понеділок на прес-конференції в Брюсселі після засідання Ради ЄС.

"Перш за все, звичайно, це наша підтримка суверенітету і територіальної цілісності України і наше зобов'язання допомагати повній реалізації мінських угод. Другий рівень дій - це наша підтримка процесу реформ в Україні", - пояснила глава європейської дипломатії.

Вона повідомила, що обговорювала з міністрами закордонних справ цей підхід, і вони були повністю згодні з такою політикою ЄС щодо України.

Нагадавши про угоду про асоціацію ЄС-Україна, Ф.Могеріні зазначила в якості її успішної імплементації те, що в торгівлі експорт з України в країни ЄС збільшився на 30%. Вона бачить в цьому "конкретні переваги на благо українського народу" від співпраці з ЄС.

Відповідаючи на питання про обговорення підтримки Євросоюзом реформ в Україні, вона сказала, що Рада ЄС зазначила здійснення низки реформ, однак було висловлено побажання "бачити Україну більш рішучою" в їх проведенні.

За її словами, в ЄС розуміють, що підштовхувати до реформ - це одне, а реалізовувати їх - це щось інше, "це важче, особливо в країні, яка переживає конфлікт на своїй власній території і яка вступає у виборчий рік".

"Тим не менш, ми висловили, і особисто я зробила це дуже відвертим чином, прем'єр-міністру України наші очікування того, щоб боротьба проти корупції тривала, і був заснований високий суд з антикорупційних справ", - зазначила Ф.Могеріні.

Ці реформи, пояснила вона, потрібні, перш за все, українським громадянам. "І це теж спосіб інвестувати в стійкість України і українців. Бо чим значнішими будуть результати в області правової держави, в економічному розвитку країни, в боротьбі проти корупції, тим сильніше будуть державні інститути, і вони будуть такими сприйматися українцями", - додала високий представник ЄС із закордонних справ.

Вона підтвердила підтримку реформ в Україні Євросоюзом і нагадала про майбутнє проведення Міжнародної конференції з питань реформ в Україні 27 червня в Копенгагені.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА