15:41 21.03.2018

Суд відмовив адвокатам Януковича в повторному допиті Порошенка та допиті західних дипломатів

2 хв читати
Суд відмовив адвокатам Януковича в повторному допиті Порошенка та допиті західних дипломатів

Оболонський районний суд Києва відмовив адвокатам Віктора Януковича в задоволенні клопотання про повторний допит президента України Петра Порошенка і допит західних дипломатів у справі про державну зраду екс-президента України.

Суд відхилив клопотання про повторний допит у цій справі П.Порошенка як необґрунтоване і непідкріплене додатковими мотивами.

Також суд відмовив захисту В.Януковича в допиті колишніх глав МЗС Німеччини, Польщі та Франції Франка-Вальтера Штайнмаєра, Радослава Сікорського та Лорана Фабіуса, колишнього верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон (з 1 грудня 2009 по 1 листопада 2014 року) і деяких інших дипломатів.

Суд аргументував це тим, що адвокати не навели доказів того, що ці особи не мають дипломатичного імунітету.

Раніше, 14 лютого, суд уже відмовляв захисту В.Януковича в допиті цих дипломатів, оскільки вони мають право дипломатичної недоторканності, і адвокати обвинуваченого не надали підтвердження їхньої згоди на надання свідчень.

На думку сторони захисту, екс-глави МЗС Німеччини, Польщі і Франції можуть, зокрема, розповісти про обставини підписання угоди про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого 2014 року, в чому брали безпосередню участь.

Допит К.Ештон адвокати В.Януковича аргументують тим, що вона контактувала під час Майдану з представниками опозиції, які потім увійшли до складу нової української влади. З цієї ж причини вони хочуть допитати екс-міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета. Крім того, захист екс-президента вважає, що К.Ештон та У.Пает можуть повідомити деталі своєї телефонної розмови про вбивства активістів на Майдані.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА