16:50 23.03.2018

Прем'єр Естонії заявив про можливість висилки російських дипломатів через "справу Скрипаля"

3 хв читати
Прем'єр Естонії заявив про можливість висилки російських дипломатів через "справу Скрипаля"

Естонія розглядає різні можливості відповісти на скоєний в англійському Солсбері напад із застосуванням нервовопаралітичного газу, одна з них - висилка російських дипломатів, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Юрі Ратас.

"Я вже раніше відмовився від пропозиції у травні відвідати Росію, де я планував узяти участь у святкуванні сторіччя Естонії. Подальші рішення ми маємо ґрунтовно обговорити. На початку наступного тижня певна ясність з'явиться і в цьому питанні. Один з можливих додаткових кроків - це висилка з країни російських дипломатів", - сказав Ю.Ратас, слова якого наводить агентство BNS із посиланням на прес-службу уряду.

"Звичайно, ми здійснюємо постійний обмін інформацією з Великобританією і продовжуємо сподіватися, що Москва всебічно співпрацюватиме з Лондоном", - наголосив прем'єр.

За його словами, Естонія рішуче засуджує вчинений у Великобританії напад із застосуванням отруйного газу. "Цей напад грубо порушує міжнародне право і порядок", - наголосив прем'єр.

Ю.Ратас додав, що напередодні лідери Європейського союзу одностайно погодилися з оцінкою Великобританії, згідно з якою за атакою з використанням нервовопаралітичного газу з дуже великою ймовірністю стоїть Росія. Колеги, за його словами, пообіцяли всебічну підтримку в розслідуванні прем'єр-міністру Великобританії Терезі Мей, щоб з'ясувати всі деталі атаки та узгодити подальші дії.

Міністерство закордонних справ Естонії зробить уряду пропозицію встановити заборону на в'їзд 49 особам, що входять до так званого списку Магнітського.

Лідери держав і урядів під час засідання Ради ЄС обговорили також політику у сфері зовнішньої торгівлі і мита США на сталь і алюміній.

За словами Ю.Ратаса, рішення США вплине на всю світову торгівлю. "Наразі введення мита для Європейського союзу тимчасово призупинено, і тривають переговори з пошуку справедливого рішення. Від системи торгівлі, що діє за єдиними правилами, виграли б як європейські, так і американські підприємства", - сказав прем'єр.

Прес-служба уряду нагадала, що в неділю, 25 березня, виповнюється 25 років єдиному внутрішньому ринку Європейського союзу. Завдяки єдиному внутрішньому ринку і політиці у сфері зовнішньої торгівлі зросли як економіка Європейського союзу, так і міжнародні охоплення підприємств Європейського союзу, дуже багато робочих місць як в Європі загалом, так і в Естонії пов'язані з відкритою світовою економікою, що діє за погодженими правилами.

У п'ятницю вранці глави держав і урядів ЄС отримали огляд переговорів щодо Брекзіту. "Мішель Барньє та його команда виконали гідну подяки роботу. І хоча нічого не вирішено доти, доки все не вирішено, добре, що ми можемо продовжувати процес переговорів та обговорювати наше майбутнє співробітництво як у сфері економіки, так і зовнішньої політики і політики безпеки . Я сподіваюся, що нас і в майбутньому будуть пов'язувати дуже хороші та близькі відносини", - сказав Ю.Ратас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА