12:37 26.03.2018

СБУ розслідує ймовірну причетність Портнова до анексії Криму за статтею "держзрада"

2 хв читати
СБУ розслідує ймовірну причетність Портнова до анексії Криму за статтею "держзрада"

Служба безпеки України розпочала розслідування можливої причетності колишнього заступника голови Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Портнова до анексії Росією Криму у рамках кримінального провадження за статтею "державна зрада", стверджує народний депутат Андрій Левус (фракція "Народний фронт").

Як повідомив нардеп у понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook, СБУ порушила кримінальну справу у відповідь на заяву громадської організації "Вільні люди" до правоохоронних органів про ймовірну причетність А.Портнова до анексії Криму.

"Слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим уже веде досудове розслідування у справі про "державну зраду", а відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - пояснив А.Левус.

Він також оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook відповідь СБУ, адресовану заступнику керівника громадської організації "Вільні люди", в якій зазначено, що стосовно можливого здійснення кримінального правопорушення колишнім заступником Адміністрації президента України А.Портновим прокуратура АР Крим внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

"Нагадаю, що колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов ймовірно причетний до окупації Росією частини території України. Про це свідчить запис телефонної розмови між радником президента Росії Глазьєвим (Сергієм Глазьєвим - ІФ) і головою Верховної Ради АР Крим Константиновим (Володимиром Константиновим - ІФ), яка була зафіксована українською розвідкою 1 березня 2014 року. Під час розмови Глазьєв повідомляє про необхідність ухвалення Верховною Радою АР Крим постанови, яку підготував Портнов - український юрист, екс-заступник голови Адміністрації президента", - додав А.Левус.

У СБУ підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію, зазначивши, що це кримінальне провадження було відкрито прокуратурою АР Криму і передається в Службу безпеки для розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА