16:03 26.03.2018

Кіберполіції Києва викрила хакера з міжнародного угруповання Cobalt

2 хв читати
Кіберполіції Києва викрила хакера з міжнародного угруповання Cobalt

 Чоловіка, який входив до міжнародного хакерського угруповання Cobalt, члени якої причетні до масових атак на різні світові банки, викрили оперативники кіберполіції України.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Департаменту кіберполіції Нацполіції України, правоохоронці також встановили всіх учасників цього угруповання: "Усі вони перебувають на території Російської Федерації".

"Працівники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції Києва, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури №1 встановили причетність 30-річного жителя Києва до розробки вірусів, кібершпіонажу і продажу персональних даних громадян з усього світу. Хакер також збував різноманітне шкідливе програмне забезпечення, а його віруси використовувалися для одержання віддаленого доступу до комп'ютерів жертв і подальшого повного контролю над ними", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що чоловік з 2016 року є учасником хакерського угруповання, відомого під назвою Cobalt, члени якого причетні до масових атак на різні світові банки. До його обов'язків входила розробка та підтримка належної роботи експлойтів, які використовували вразливі місця у найбільш поширених серед користувачів програмних продуктах.

"Після отримання доступу до комп'ютера, зловмисник отримував персональну інформацію та банківські реквізити всіх клієнтів банку або готелі, комп'ютер яких було вражений. Отриману інформацію - продавав. Встановлено, що під час однієї з таких угод йому вдалося продати близько 140 тис. реквізитів банківських карток. тоді, за попередніми підрахунками, сума "гонорару" становила майже $1,5 млн", - зазначається в інформації.

Працівники кіберполіції провели санкціоновані обшуки за адресами реєстрації і проживання зловмисника. Під час обшуку поліцейські вилучили комп'ютерну техніку та флеш-накопичувачі. За результатами їхнього попереднього огляду фахівці з кіберполіції виявили інформацію про поштові скриньки, які використовувалися для незаконного втручання.

"Також виявлено бази даних веб-ресурсів мережі Інтернет, до яких незаконно було отримано доступ, скомпрометовані дані банківських карток, доступи до систем клієнтів банків громадян країн Європи і США і сканкопію паспортів, як громадян України, так і інших країн світу. Крім того, виявлені облікові записи доступу до закритих хакерських форумах і різноманітне шкідливе програмне забезпечення", - інформують у відомстві.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 361 КК України (Незаконне втручання в роботу ЕОМ (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) встановлюються особи, яким зловмисник продавав шкідливе програмне забезпечення і допомагав в отриманні повного контролю над комп'ютерною технікою жертв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА