19:13 26.03.2018

Голову Миколаївської ОДА допитали в рамках розслідування загибелі Волошина

2 хв читати
Голову Миколаївської ОДА допитали в рамках розслідування загибелі Волошина

Слідство не виявило доказів того, що в.о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт", колишній військовий льотчик, ветеран АТО Владислав Волошин міг покінчити життя самогубством унаслідок тиску на нього, але цю версію наразі не відкидають, повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Миколаївській області.

"Я на сьогоднішній день, вивчаючи ті матеріали, які є в кримінальному провадженні, не бачу тих підстав, які могли б говорити про те, що Влад зробив цей трагічний вчинок саме під тиском. Але хочу ще раз сказати, що це не відкидається, ми продовжуємо перевіряти цю версію", - повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Миколаївській області Юрій Мороз на брифінгу в понеділок.

Він додав, що в рамках досудового розслідування було допитано голову Миколаївської обласної державної адміністрації (ОДА) Олексія Савченка.

"Після допиту голова обласної державної адміністрації Савченко засвідчив, що він мав з Волошиним лише робочі відносини, які полягали саме в наданні допомоги в отриманні технічних дозволів для отримання сертифікації аеропорту. Ніяких загроз, ніяких примусів до підписання тих чи інших документів ніколи не було", - повідомив Ю.Мороз.

Як повідомлялося, 18 березня в Миколаєві у власній квартирі покінчив життя самогубством 29-річний в.о. директора Миколаївського аеропорту, льотчик-герой В.Волошин. Його терміново госпіталізували, але в лікарні швидкої медичної допомоги він помер від поранень. За попередніми даними, постріл було зроблено з бойового пістолета ПМ без номерних знаків.

"За свідченнями родичів, загиблий останнім часом перебував у пригніченому стані і висловлював тривожні наміри", - повідомили в поліції.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

У ЗМІ була оприлюднено листування В.Волошина, в якому той говорить про тиск на нього з боку голови Миколаївської ОДА О.Савченка, про бажання покинути аеропорт і про те, що останнім часом його не полишають суїцидальні думки. Однак О.Савченко спростував це і заявив, що очікує офіційної позиції від компетентних органів.

Народні депутати неформальної групи УДАР із фракції "Блоку Петра Порошенка" 20 березня звернулися до генерального прокурора і міністра внутрішніх справ з проханням взяти під особистий контроль розслідування загибелі В.Волошина.

Слідчі розглядають п'ять версій у справі про загибель В.Волошина: самогубство в стані душевного хвилювання; самогубство, вчинене у зв'язку з професійною діяльністю на посаді в.о. директора; самогубство через взаємини у сім'ї; самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби в ЗСУ, нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю.

Вживаються всі необхідні можливі експертизи - судово-медична, комплексна судова експертиза (дактилоскопічна, балістична, хімічна), судово-хімічна, комплексна молекулярно-генетична і вибухотехнічна, психологічно-психіатрична посмертна, імунологічна.

Встановлено коло осіб, яких допитують і допитуватимуть найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА