11:32 29.03.2018

Повторна експертиза підтвердила правильність ідентифікації тіл загиблих на пожежі в таборі "Вікторія" в Одесі дітей

2 хв читати

Повторна експертиза підтвердила, що ідентифікація тіл трьох загиблих на пожежі в таборі "Вікторія" дівчаток одеськими експертами була зроблена правильно.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Одеської області, експертиза проводилася в Харкові. Її результати в Одесі отримали цього тижня.

Як повідомлялося, в лютому фахівці здійснили ексгумацію тіл трьох загиблих на пожежі в одеському таборі "Вікторія" дітей.

Процедуру було проведено після задоволення відповідного клопотання батьків, а прокуратура ухвалила постанову щодо призначення судових експертиз. Метою експертиз було підтвердити відповідність останків, оскільки у батьків виникли підозри, що тіла дітей переплутали.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було пред'явлено директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси та інспектору, Київського районного відділу Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наразі частину справ уже передано до суду для розгляду по суті, частина залишається на етапі досудового слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА