20:33 02.04.2018

На Вінничині "профільні" поліцейські залучали жінок до заняття проституцією

2 хв читати
На Вінничині "профільні" поліцейські залучали жінок до заняття проституцією

Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили причетність окремих працівників управління із боротьби зі злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми (УБЗПТЛ) поліції Вінницької області до створення злочинної схеми залучення осіб до проституції.

"Вінницьке управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ - ІФ)) Нацполіції України в 2017 році отримало оперативну інформацію про протиправну діяльність співробітників УБЗПТЛ поліції у Вінницькій області. Згодом було встановлено, що заступник начальника одного з відділів УБЗПТЛ спільно з двома підлеглими сприяли діяльності установ, де надавалися послуги інтимного характеру", - повідомляє в понеділок Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Під вивіскою масажного салону клієнтам надавали інтимні послуги. Сеанс еротичного масажу коштував 600 грн, а година з дівчиною - 800-2,5 тисячі грн. Протягом доби кожна з дівчат обслуговувала від 4 до 8 чоловіків, яких підшукував адміністратор закладу. Він же і збирав виторг.

"Серед 4 "співробітниць" було виявлено 20-річну громадянку іншої країни. Ні внутрішнього, ні закордонного паспорту дівчина на руках не мала. "Куратори" салону відібрали у неї документи, погрожуючи притягненням до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратура Вінницької області розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України.

Оперативники ДВБ Нацполіції і працівники вінницької прокуратури провели 15 санкціонованих обшуків за адресами діяльності цих салонів у Вінниці та Хмельницькому, а також - за місцем проживання фігурантів злочину і в службових приміщеннях.

"Під час заходів правоохоронці виявили та вилучили чорнову документацію, грошові кошти, зокрема, в іноземній валюті, отримані від кримінального бізнесу, банківські картки, документи, зброю і боєприпаси, комп'ютерну техніку, кілька десятків мобільних телефонів і сім-карти до них", - поінформували в Департаменті.

Зараз викритим зловмисникам та їхнім цивільним спільникам оголошено про підозру. Найближчим часом їм буде обрано запобіжний захід. Триває перевірка щодо можливої причетності до злочинної схеми інших співробітників.

"За вчинене правопорушення 37-річному підполковнику поліції та його підлеглим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 7 років. Триває слідство", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА