20:36 04.04.2018

Захворюваність на грип і ГРВІ в Україні продовжує знижуватися

1 хв читати
Захворюваність на грип і ГРВІ в Україні продовжує знижуватися

Протягом 26 березня - 1 квітня епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено в жодній з областей України, й захворюваність продовжує знижуватися, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"На грип і ГРВІ захворіли 165 тис. 533 осіб, з них 64% - діти. Летальних випадків від грипу та ГРВІ не зареєстровано. Досліджено 266 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, в 90 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B, а в 14 випадках - грипу типу А. Від початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 182 тис. 755 осіб", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці МОЗ у соцмережі Facebook у середу ввечері.

У міністерстві нагадали, що найбільший ризик заразитися вірусом грипу від хворого існує з дня появи перших симптомів до 3-7 днів після. Діти та люди з ослабленим імунітетом можуть бути заразними на кілька днів довше.

"Людина, яка хворіє на ГРВІ, вважається заразною за кілька днів до появи перших проявів хвороби й доки не минуть усі симптоми. В більшості випадків цей період становить близько 2 тижнів. Як правило, загальні прояви з'являються протягом перших двох-трьох днів, і саме в цей період існує високий ризик заразитися вірусом від хворого", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА