16:46 06.04.2018

Ігор Гриб виграв конкурс у МінТОТ на посаду начальника відділу з питань осіб, позбавлених свободи

2 хв читати

Колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб, сина якого, Павла утримують у Росії, виграв конкурс у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) на посаду начальника відділу з питань осіб, позбавлених особистої свободи.

Відповідні результати конкурсу (загальна сума балів - 20,5) опубліковано на сайті МінТОТ.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко рада такому результату. "Дуже рада, що конкурс на посаду керівника відділу допомоги особам, позбавленим волі, у МінТОТ виграв Ігор Гриб. Він щиро займається питаннями допомоги сім'ям заручників і політв'язнів", - написала вона на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах . За домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли на наступний день він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебував у слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

Рішенням судна 2 березня термін його утримання під вартою було продовжено до 4 травня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА