11:44 07.04.2018

Оштрафовані члени екіпажу сейнера "Норд" отримали повістки до СБУ, їм не віддали російські паспорти

2 хв читати
Оштрафовані члени екіпажу сейнера "Норд" отримали повістки до СБУ, їм не віддали російські паспорти

Оштрафовані судом члени екіпажу судна "Норд", що перебуває під арештом у Бердянську Запорізької області України, не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, наступного тижня вони мають явитися до Служби безпеки України (СБУ) як свідки у справі капітана.

"Вони не повернулися на судно, кримінальної статті їм не висунули, притягати до кримінальної відповідальності їх не збираються. Учора (ввечері - ІФ) з ними зв'язувався, були в Маріуполі, шість осіб тоді вже розмістили в готелі, три залишалися в суді", - сказав в суботу "Інтерфаксу" голова керченського виробничого кооперативу "Риболовецький колгосп імені 1 травня" - компанії-судновласника сейнера Сергій Лєсков.

У результаті було оштрафовано всіх дев'ятьох членів команди, при цьому адміністративний протокол жінки-кока було розглянуто заочно раніше, повідомила "Інтерфаксу" напередодні представник судновласника Ганна Шевелєва.

Водночас моряки наступного тижня мають з’явитися до СБУ в Херсонській області України як свідки. "Паспорти їм не повернули, плюс їм вручили повістки з’явитися в Херсон як свідкам у справі капітана", - сказав С.Лєсков.

Членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 Кодексу України про адміністративні правопорушення України (незаконний перетин кордону, санкція за нею – штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту).

Адміністративні протоколи в п'ятницю розглядав Приморський райсуд Маріуполя.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно до рішення суду.

Капітану судна Володимиру Горбенку ставлять у провину ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера В.Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА