12:37 10.04.2018

Кабмін затвердив план заходів з реалізації державної внутрішньої політики щодо Криму

2 хв читати
Кабмін затвердив план заходів з реалізації державної внутрішньої політики щодо Криму

Кабінет Міністрів України розпорядженням №218 від 28 березня затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких принципів державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь.

Зокрема, план передбачає підготовку законопроекту щодо визначення правового статусу осіб, зниклих без вісті і загиблих в результаті дій РФ, а також розробку пропозицій щодо створення механізму правового захисту і підтримки сімей громадян України, які зникли безвісти або загинули на тимчасово окупованій території в результаті дій РФ.

Також, згідно з планом, в четвертому кварталі поточного року повинні бути створені центри надання адміністративних послуг в зонах сервісного обслуговування перед контрольними пунктами в'їзду/виїзду в Херсонській області з метою спрощення доступу до адміністративних послуг громадянам України, які проживають на окупованій території.

Профільним органам доручено розробити та подати на розгляд уряду пропозиції про внесення змін до актів законодавства щодо вдосконалення порядку переміщення особистих речей, товарів (вантажів) і фізичних осіб через контрольні пункти в'їзду / виїзду.

Також доручено подати пропозиції щодо вдосконалення процедури оформлення документів про народження і про смерть на тимчасово окупованій території, документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України, і документів, що засвідчують особу і підтверджують спеціальний статус, особам, які проживають на тимчасово окупованій території.

Крім того, документ передбачає розробку ряду проектів нормативних актів щодо поліпшення доступу громадян з окупованих територій до утворення, засобам масової інформації, культурним і спортивним заходам, а також послуг охорони здоров'я.

Зокрема, розробка пропозицій щодо створення механізму надання пільгових державних кредитів для здобуття освіти внутрішньо переміщеним особам і громадянам України, які проживають на тимчасово окупованій території, для навчання у вищих навчальних закладах України.

Також в третьому кварталі поточного року повинен бути розроблений механізм реагування на дії іноземних фізичних і юридичних осіб, які можуть бути розцінені як визнання зміни статусу тимчасово окупованій території Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА