18:05 10.04.2018

ГПУ завершила досудове розслідування справи про держзраду екс-чиновників АР Крим

2 хв читати
ГПУ завершила досудове розслідування справи про держзраду екс-чиновників АР Крим

Управління Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишніх високопосадовців АР Крим за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та скоєння низки інших особливо тяжких злочинів.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генпрокуратури України, зокрема, йдеться про самопроголошених "голів Криму" Сергія Аксьонова, екс-"прокурора" Наталію Поклонську, голову "Державної ради Криму" Володимира Константинова та інших колишніх чиновників АР Крим.

"У ході досудового розслідування щодо підозрюваних у кримінальному провадженні слідчі судді Печерського районного суду м. Києва надали дозволи на здійснення спеціального досудового розслідування, які оскаржені до апеляційної інстанції. За результатами досудового розслідування 07.04.2018 в газеті "Урядовий кур’єр" опубліковано повідомлення про завершення досудового розслідування стосовно підозрюваних Поклонської Н.В., Аксьонова С.В., Константинова В.А. та інших колишніх високопосадовців АР Крим та надано доступ до матеріалів досудового розслідування, відповідно до вимог ст. 290 КПК України", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що після завершення ознайомлення підозрюваних та їхніх захисників із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні буде направлено до Апеляційного суду м. Києва для встановлення підсудності його розгляду.

Як повідомлялося, 6 квітня 2017 року Генеральна прокуратура України звернулася до суду з проханням надати дозвіл на проведення заочного досудового розслідування стосовно т. зв. чиновників з окупованого Росією Криму, зокрема самопроголошених "голови Криму" С.Аксьонова та екс-"прокурора" Н.Поклонської.

"Управління ... Генеральної прокуратури України звернулося до Печерського районного суду Києва про надання дозволу на проведення спеціального (заочного - ІФ) досудового розслідування стосовно В.Константинова, С.Аксьонова, Н.Поклонської, С.Абісова, В.Мельниченка, С.Шахова, Р.Темиргалієва, П.Зими, О.Чалого і Ю.Дойникова", - йшлося в оприлюдненому повідомленні.

Слідство встановило, що ці особи впродовж лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу та зміни кордонів території України всупереч встановленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА