20:40 13.04.2018

Поліція підтверджує затримання у Франції підозрюваного в організації "тітушек" під час Євромайдану

2 хв читати
Поліція підтверджує затримання у Франції підозрюваного в організації "тітушек" під час Євромайдану

Французькі правоохоронці підтвердили затримання за лінією Інтерполу громадянина з документами на ім'я Армена Саргасяна, оголошеного в міжнародний розшук за лінією Інтерполу органами прокуратури на початку травня 2014 року, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

"Розшукуваному інкримінують організацію дій т.зв."тітушек"- молодиків, причетних до побиття учасників Євромайдану...У листопаді 2013 - лютому 2014 рр... Зараз чоловік, якого затримали французькі правоохоронці, перебуває у Франції під екстрадіціонним арештом. Триває поглиблена перевірка всіх обставин за цим фактом і вживаються заходи із підтвердження його особистості", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, А.Саргасяна розшукують за підозрою в скоєнні замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.15, п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України), з хуліганських мотивів (п.7 ч.2 ст .115 КК), за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст.115 КК). Крім того, йдеться про вчинення злочину за ч.2 ст.194 КК - умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху або в інший загальнонебезпечний спосіб

Як повідомлялося, раніше про затримання у Франції організатора "тітушек" повідомив народний депутат України фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко, при цьому назвавши прізвище затриманого як Саркісян. За його словами, той входив до структури організованої злочинної групи, що складалася з бандитів і правоохоронців, які "об'єдналися для розстрілів Майдану".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що МВС отримало офіційне підтвердження затримання А.Саркісяна у Франції. Раніше, в 2015 році, А.Аваков уже заявляв, що А.Саркісян є координатором організаторів "тітушек" і на той момент вже перебував у розшуку за лінією Інтерполу, а нещодавно заарештований у цій справі Юрій Крисін був його "підшефним".

За даними ЗМІ, А.Саркісяна затримали під час перевірки документів. Йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу Генпрокуратура має надіслати документи щодо його екстрадиції до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА