20:44 16.04.2018

У Запоріжжі здійснив дебютний політ перший український вертоліт МСБ-2 "Надія"

2 хв читати
У Запоріжжі здійснив дебютний політ перший український вертоліт МСБ-2 "Надія"

У Запоріжжі на вертодромі ПАТ "Мотор-Січ" вперше піднявся у небо багатофункціональний український вертоліт МСБ-2 "Надія", побудований підприємством виробником авіаційних двигунів ПАТ "Мотор-Січ" (м. Запоріжжя).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", творці першого українського вертольота зазначили, що їхнє дітище створено на базі вертольота Мі-2, при цьому запорізька "Надія" оснащена сучасними "моторівськими" двигунами АІ-450М-П, має унікальну авіоніку. Дальність польоту цього вертольота становить близько тисячі км, вантажопідйомність – понад тонну. МСБ-2 "Надія" здатна перевозити близько 7 пасажирів.

При цьому собівартість вертольота становить від 1,5 до 2 млн у.о., що у кілька разів менше вартості іноземних аналогів.

Льотчики-випробувачі, які підняли новий український вертоліт у повітря, розповіли агентству "Інтерфакс-Україна", що задоволені результатами його дебютного польоту і впевнені в хороших перспективах для МСБ-2 "Надія".

У будівництві цього вертольота також узяли участь кілька українських підприємств.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" директор компанії "АгроавіаДніпро" Олександр Панікаревич, при створенні першого українського вертольота "Надія" активно використовувалися композитні матеріали.

"Композитні матеріали у сукупності з приладовим устаткуванням, джгутами зменшили на 400 кг вагу конструкції вертольота, а це надало можливість збільшити його вантажопідйомність та дальність польоту", - розповів О.Панікаревич.

Як повідомив президент ПАТ "Мотор-Січ" В'ячеслав Богуслаєв, наразі стартували сертифікаційні польоти "Надія".

"Увесь цей вертоліт обвішано тензометрованими датчиками, що перевіряють зусилля на фюзеляжі, на основному гвинті, вібрацію, лопаті. Усе це робиться вперше в Україні, і в Києві авіаційна адміністрація вперше займається з нами, і, так само, як ми, вчиться" - повідомив В. Богуслаєв.

За його словами, в 2018 році "Мотор-Січ" планує завершити державну сертифікацію свого нового вертольота. Таким чином, серійне виробництво "Надії" може розпочатися вже цього року.

Новий український вертоліт "Надія" призначений для патрулювання доріг, моніторингу трубопроводів і газопроводів, для використання підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, санавіації, Держприкордонслужби і для інших оборонних цілей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА