13:42 17.04.2018

Холодницький подав заяву до КДКП про готовність давати пояснення по суті скарг на нього

3 хв читати
Холодницький подав заяву до КДКП про готовність давати пояснення по суті скарг на нього

 Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький у вівторок не ознайомився з поданими до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) скаргами, але подав заяву про готовність давати пояснення по їх суті.

"Сьогодні (у вівторок - ІФ) я був у КДКП за власною ініціативою. Подав заяву про бажання давати пояснення по суті скарг після ознайомлення з ними", - сказав Н.Холодницький агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він повідомив, що зі скаргами поки що не ознайомився, "оскільки члена КДКП не було на місці".

"Завтра (в середу, 18 квітня - ІФ) вранці піду в КДКП для ознайомлення зі скаргами, член комісії буде на місці", - додав керівник САП.

Раніше в понеділок Н.Холодницький у коментарі "112. Україна" запевнив: "Я дам усі пояснення. Ніхто нікуди не ховатиметься, ніхто не хворітиме, не переноситиме. Вже завтра, оскільки за регламентом у них п'ятниця - прийомний день, поїду до КДКП з метою ознайомитися зі скаргою, вивчити її та протягом одного-двох, максимум трьох днів надам свої письмові пояснення по суті кожної викладеної скарги".

Раніше цього дня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що наразі доповідач КДКП вивчає скарги директора НАБУ Артема Ситника та генпрокурора щодо Н.Холодницького. "Він запропонував пану Холодницькому написати свої пояснення ... Він (Н.Холодницький - ІФ) дасть ці пояснення письмово або усно... Далі буде призначення засідання, необхідно вивчити наші доводи та пана Холодницького, і коли це буде - я не знаю", - сказав генпрокурор.

Ю.Луценко наголосив, що після того, як доповідач комісії прийме рішення, що інформація готова до розгляду, буде призначено засідання КДКП у відкритому режимі, на яке мають прибути обидва заявники або їхні представники, сам Н.Холодницький, імовірно, з адвокатом.

30 березня стало відомо, що до КДКП з підписами генпрокурора та директора НАБУ спрямовані дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодніцкім дисциплінарних проступків. За інформацією речника Генпрокуратури Андрія Лисенка, дисциплінарні скарги були направлені до КДК прокурорів у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за здобутими під час слідства фактами.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликають на допит як свідка в департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Ідеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

Сам Н.Холодницький заявив, що, як і раніше, виконує свої обов'язки на посаді керівника САП, відставки та звільнення не боїться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА