16:01 20.04.2018

Суд повернув прикордонній службі адмінматеріали щодо екіпажу "Норд" для належного оформлення

3 хв читати

Дергачівський суд Харківської області повернув до відділу прикордонної служби "Дергачі" матеріали про адміністративне правопорушення стосовно членів екіпажу риболовецького судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками за спробу перетину держкордону України без відповідних документів.

"При підготовці до розгляду справи...суддею було встановлено, що в адміністративних матеріалах відсутні відомості, необхідні для ухвалення рішення...У зв'язку з цим, постановами судді адміністративні матеріали повернули до відділу прикордонної служби "Дергачі" Харківського прикордонного загону... для належного оформлення", - йдеться в повідомленні, опублікованому на порталі "Судова влада України".

Суд повертає ці документи на доопрацювання вдруге.

Як повідомлялося, команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала полишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.).

"Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба.

"Співробітники Держприкордонслужби під час перевірки встановили, що власниками документів є члени команди судна" Норд", затриманого в Азовському морі, і особи є громадянами України, тобто, на паспортному контролі вони пред'явили документи, які не дають права на перетин кордону", - йдеться в інформації.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб).

25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші.

Інших членів екіпажу обвинувачували за ч.2 ст.204 КУпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька обл.) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з'явилися на допит до ГУ СБУ в Криму як свідки у справі щодо капітана сейнера.

12 квітня адмінматеріали стосовно членів екіпажу "Норд" надійшли до Дергачівського райсуд Харківської області. Але при підготовці до розгляду справи суддею було встановлено, що в них відсутні матеріали, необхідні для вирішення справи. У зв'язку з цією постановою судді матеріали повернули до відділу прикордонної служби "Дергачі" для належного оформлення.

19 квітня адмінматеріали стосовно членів екіпажу "Норд" надійшли до Дергачівського райсуд Харківської області вдруге.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА