16:20 20.04.2018

Луценко про подання щодо зняття депутатської недоторканності: Не факт, що всі п'ять дійдуть до Ради

2 хв читати
Луценко про подання щодо зняття депутатської недоторканності: Не факт, що всі п'ять дійдуть до Ради

Генеральний прокурор України Юрій Луценко допускає, що не всі п'ять подань про зняття депутатської недоторканності передадуть до парламенту.

"Я дійсно підтверджую, що у мене на столі є п'ять матеріалів, що стосуються народних депутатів, але це не означає, що ці всі п'ять дійдуть до Верховної Ради", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в п'ятницю в Одесі.

"Моє завдання - діяти об'єктивно і неупереджено, окрім того, має бути достатньо доказів", - зазначив генпрокурор, додавши, що підпише подання, коли матеріали будуть готові.

Він не сумнівається, що "якась частина" піде до Верховної Ради, але "хто конкретно і скільки, ви дізнаєтеся, думаю, незабаром, максимум через місяць".

Генпрокурор відмовився назвати прізвища депутатів, щодо яких готуються подання. "Заздалегідь анонсувати прізвища вважаю неприйнятним. Це було б неправильно", - сказав він.

Напередодні Ю.Луценко заявив про наявність у нього матеріалів, достатніх для направлення до Верховної Ради подань про зняття недоторканності з кількох народних депутатів: "У мене на столі п'ять матеріалів, зокрема й зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про зняття депутатської недоторканності з кількох народних депутатів. Інформація про готовність таких документів відповідає дійсності на 90% ".

За його словами, зібраних документів достатні для подання до парламенту на зняття депутатської недоторканності, але "юридичне управління Генеральної прокуратури має надати свій висновок, можливо, внести технічні поправки до тексту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА