08:45 21.04.2018

У Києві ліквідували нарколабораторію, вилучили амфетамін на 1 млн гривень

1 хв читати
У Києві ліквідували нарколабораторію, вилучили амфетамін на 1 млн гривень

Працівники столичної міліції ліквідували діяльність нарколабораторії, викривши 33-річного киянина на виготовленні наркотиків на мільйон гривень, повідомив Департамент комунікації Нацполіції України.

"Співробітники Департаменту протидії наркозлочинності у взаємодії з Головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили протиправну діяльність 33-річного киянина. Він в орендованій квартирі в Дніпровському районі столиці влаштував лабораторію з виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, зловмисник перетворив квартиру на потужну нарколабораторію. Як зазначає керівник департаменту протидії наркозлочинності Олександр Скорук, разовий цикл виготовлення амфетаміну цією лабораторією становив близько 1,5 кг психотропної речовини.

"Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у зловмисника більше двох кг амфетаміну в кристалічному і рідкому станах, спеціальне обладнання для синтезу психотропу і більше п'яти літрів фенілнітропропену - прекурсора, який використовують для виготовлення психотропної речовини", - розповів він.

О.Скорук зазначив, що за цінами "чорного" ринку вартість такої партії психотропу становить майже мільйон гривень.

Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування. Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА