17:02 23.04.2018

На КПВВ "Чонгар" затримано громадянку України, яка збирала в Криму підписи на підтримку Путіна

2 хв читати
На КПВВ "Чонгар" затримано громадянку України, яка збирала в Криму підписи на підтримку Путіна

Правоохоронці затримали на КПВВ "Чонгар" (Херсонська обл.) громадянку України - довірену особу кандидата в президенти РФ Володимира Путіна, яка організувала і збирала на території окупованого Крим підписи на підтримку висування В.Путіна кандидатом на посаду президента РФ у 2018 році.

"Сьогодні на КПВВ "Чонгар" у рамках кримінального провадження за фактом вчинення державної зради...затримано громадянку України, яка, діючи в інтересах Російської Федерації, а також неурядової всеросійської громадської організації" Волонтери Перемоги", як довірена особа кандидата в президенти Російської Федерації Путіна В .В., незаконно організувала і проводила на тимчасово окупованій території АР Криму та Севастополя збір підписів на підтримку висування Путіна В.В. кандидатом на посаду президента Російської Федерації на виборах 2018 року", - написав генеральний прокурор України Юрій Луценко на сторінці у Facebook у понеділок.

Він пояснив, що згідно з федеральним законом "Про вибори президента Російської Федерації", збір підписів на підтримку висування кандидата, відповідно до російського законодавства, є офіційною і обов'язковою процедурою підготовки до виборів президента РФ.

"Таким чином, ця громадянка України, беручи участь в офіційній процедурі підготовки до незаконного проведення на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь виборів президента РФ, посприяла Російській Федерації та неурядовій всеросійської громадської організації "Волонтери Перемоги" у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності", - наголосив генпрокурор.

Наразі затриманій готують повідомлення про підозру, проводяться інші необхідні слідчі і процесуальні дії.

Вибори президента РФ відбулися 18 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА