13:36 24.04.2018

Україна просить IМО не визнавати незаконних дій РФ на морі в околі Криму

2 хв читати
Україна просить IМО не визнавати незаконних дій РФ на морі в околі Криму

Україна закликала Міжнародну морську організацію (IМО) не визнавати незаконні дії РФ в морських районах, прилеглих до анексованого півострову Крим, повідомляє посольство України у Великій Британії.

"Україна закликала IМО не визнавати незаконні односторонні дії РФ у морських районах, прилеглих до тимчасово окупованої АР Крим і Севастополя... Росія продовжує порушувати міжнародне право, перебираючи повноваження з питань міжнародного судноплавства в морських районах, прилеглих до півострова Крим, які є невіддільною частиною території України", - йдеться в повідомленні посольства за підсумками засідання 105-ої сесії Юридичного комітету організації.

Дипломати розповіли, що представник України під час свого виступу закликав держав-членів організації не визнавати претензій РФ щодо права імплементації конвенцій ІМО на тимчасово окупованій території України.

Посольство поінформувало, що за результатами обговорення країни ЄС, Грузія, Канада, Норвегія і США засудили незаконну анексію Криму Росією і вкотре закликали держави-члени ІМО продовжувати політику невизнання анексії АР Крим та м. Севастополя.

Як повідомлялося, в червні 2017 Мінінфраструктури України звернулося до Міжнародної морської організації (IМО) щодо будівництва арки моста через Керченську протоку і його закриття на 23 доби в серпні-вересні 2017 року.

Також українська делегація, виступаючи на засіданні Комітету з безпеки на морі ІМО, висловила протест через чергову збройну провокацію з боку РФ - обстріл 1 лютого 2017 транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26 поблизу Одеського газового родовища у виключній (морській) економічній зоні України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА