18:42 24.04.2018

Мосміськсуд визнав законним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури Шаріній

2 хв читати
Мосміськсуд визнав законним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури Шаріній

Мосміськсуд відхилив скаргу і визнав законним вирок колишньому директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, засудженій на чотири роки умовно за екстремізм і розтрату, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Вирок Міщанського суду Москви від 5 червня 2017 року залишити без змін, апеляційну скаргу - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії Мосміськсуду, оголошеному у вівторок.

Отже, вирок Міщанського суду набув чинності й підлягає виконанню.

Адвокати Н.Шаріної - Іван Павлов та Євген Смирнов - просили суд апеляційної інстанції скасувати вирок і виправдати підзахисну у зв'язку з некоректністю висунутого їй обвинувачення і недоведеністю її провини під час розгляду справи по суті.

У свою чергу держобвинувачення наполягало на законності й обґрунтованості рішення Міщанського суду. "Всі доводи сторони захисту, викладені в апеляційній скарзі, було розглянуто в суді першої інстанції", - заявила в дебатах прокурор Людмила Баландіна.

Н.Шаріна в останньому слові заявила про "підлість і незаконність" її кримінальної справи, яка пов'язана "з тим, що в нас сталося з Україною".

"Бібліотеки на сьогодні не існує. Те, як завершила своє існування ця установа, свідчить, що наше суспільство було до неї не готове. Я хочу сказати, що процес, який триває з 2015 року і досі, вбив цвяхи в долю цього закладу культури. (...) Бібліотека української літератури стала "розмінною монетою", - сказала Н.Шаріна, звертаючись до суду.

Міщанський суд 5 червня 2017 року визнав Н.Шаріну винною в порушенні національної ненависті та ворожнечі з використанням службового становища (ч. 2 ст. 282 КК РФ), а також у великій та особливо великій розтраті (ч. 3 ст. 160 КК РФ, ч . 4 ст. 160 КК РФ) і засудив її до чотирьох років позбавлення волі умовно.

Суд і слідство встановили, що екс-директор бібліотеки поширювала серед відвідувачів закладу визнані екстремістськими та заборонені в РФ матеріали - зокрема, видання українського націоналіста Дмитра Корчинського.

Крім того, згідно з вироком, Н.Шаріна в 2011-2013 роках розтратила кошти бібліотеки у великому розмірі, оплативши з них свій захист в іншій кримінальній справі, і в особливо великому розмірі, фіктивно влаштувавши на роботу в бібліотеку юристів із зарплатою і страховкою. Загальна сума збитку від дій засудженої становить понад 2 млн рублів.

Свою провину Н.Шаріна категорично заперечує за всіма епізодами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА