20:01 24.04.2018

Третина опитаних жителів підконтрольної частини Донеччини та 43% на окупованій частині вважають, що ОРДЛО треба надати "особливий статус" у складі України

2 хв читати
Третина опитаних жителів підконтрольної частини Донеччини та 43% на окупованій частині вважають, що ОРДЛО треба надати "особливий статус" у складі України

33% опитаних жителів підконтрольної Україні частини Донецької області та 43% тих, що живуть на окупованій частині, вважають, що територіям, які входять до складу так званих ДНР і ЛНР, треба надати "особливий статус" у складі України.

Такі дані отримано за результатами соціологічного дослідження "Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області", яке було проведено в грудні 2017 року українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAKInstitut на замовлення Міністерства інформаційної політики України за підтримки аналітичного центру "Фабрика думки "Донбас" і Національного фонду на підтримку демократії (NationalEndowmentforDemocracy).

17% опитаних жителів підконтрольної території виступають за продовження військових дій до повного повернення всіх територій під контроль України, стільки ж - за повну економічну і територіальну блокаду територій так званих ДНР і ЛНР.

Водночас 43% опитаних на окупованій території Донецької області вважають, що "ДНР" і "ЛНР" треба надати незалежність, на підконтрольній території таких лише 8%.

37% респондентів на підконтрольній території області та 23% на окупованій вважають, що Україна не повинна приєднуватися до жодного політичного або економічного союзу.

24% на підконтрольній частині Донецької області виступають за інтеграцію України в ЄС (6% - на окупованій), а 29% - за економічний і політичний союз із Росією (60% - на окупованій).

Опитування проводилося з 10 по 26 грудня 2017 року методом особистого (face-to-face) інтерв'ю. Вибіркова сукупність на окупованій території Донецької області становила 600 респондентів, а на підконтрольній - 705. Гранична похибка вибірки на окупованій території становить +/-4,01%, на підконтрольній території +/-3,77%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА