15:28 25.04.2018

Порошенко окреслив завдання запустити "Вільху" в серійне виробництво вже в 2018 році та розпочати розробку крилатих ракет

3 хв читати
Порошенко окреслив завдання запустити "Вільху" в серійне виробництво вже в 2018 році та розпочати розробку крилатих ракет

За підсумками завершальних випробувань українського ракетного комплексу "Вільха" президент України Петро Порошенко окреслив завдання розпочати його серійне виробництво вже в поточному році.

"Українська армія отримає високоточну зброю. Узяв участь у завершальних випробуваннях нашого ракетного комплексу "Вільха"...Поставив завдання, щоб ракета пішла в серійне виробництво вже в 2018 році", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Відповідаючи на запитання, чому це так важливо, глава Української держави пояснив: "Не лише тому, що українська армія нарешті отримає високоточну зброю, що значно підвищить ефективність дій підрозділів Збройних сил. Це важливо і тому, що ракета "Вільха" зібрана повністю з українських комплектуючих".

Водночас, як повідомляє прес-служба президент України, П.Порошенко особисто узяв участь у заключних вогневих випробуваннях ракетного комплексу "Вільха" на Херсонщині.

"... Можу сказати одну конкретну цифру: ця ракета "Вільха" удесятеро точніша і, відповідно, удесятеро ефективніша, ніж старі системи залпового вогню, які перебували на озброєнні ще з часів Радянського Союзу", - наголосив глава держави.

Він привітав представників українського оборонно-промислового комплексу, всіх виробників, які доклали максимум зусиль, щоб сьогоднішній день став можливим.

"Президент також відзначив, що наразі окреслено нові завдання, зокрема щодо розробки крилатих ракет", - повідомляє прес-служба глави держави.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що всі етапи державних випробувань выдбулися успішно.

"На кожному етапі перевірялися на відповідність різні параметри тактико-технічних характеристик ракет, зокрема, точність потрапляння в певні цілі на максимальній і мінімальній дальностях, потужність і ефективність знищення цілі бойовою частиною ракети, одночасне ураження цілей, розведених на велику відстань тощо", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

На випробуваннях ракет, окрім П.Порошенка та О.Турчинова, були присутні військові керівники, експерти та військові аташе з 7 країн, які висловили зацікавленість у проведенні переговорів про придбання нової потужної української зброї.

"Незважаючи на значне зацікавлення наших іноземних партнерів, пріоритетом для нас є забезпечення ракетними комплексами наших Збройних сил", - зазначив секретар РНБО

Він повідомив про продовження активної роботи над реалізацією національної ракетної програми, "серед пріоритетів якої, зокрема, створення для української армії нових потужних крилатих і зенітних керованих ракет".

Як повідомлялося, у грудні 2017 року ракетний комплекс "Вільха" пройшов успішні випробування. Тоді президент України П.Порошенко заявляв, що на закупівлю і виробництво новітнього озброєння і військової техніки необхідно виділити 1,6 млрд грн, за які, зокрема, має бути налагоджено виробництво новітніх ракет комплексу "Вільха".

11 квітня 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що державні випробування ракетного комплексу "Вільха" почалися на півдні Одеської області.

Як повідомили тоді агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок у прес-службі РНБО, державні випробування відбуватимуться у кілька етапів, під час яких замовник перевірить на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет.

О.Турчинов пояснив, що ракети запускатимуть у повному бойовому спорядженні. За словами секретаря РНБО, ці випробування стали "фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів і виробничників". "Завдяки зусиллям всіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яке за всіма показниками краще російського аналога" Смерч ", - наголосив О.Турчинов.

Він також повідомив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси "Вільха" будуть узяті на озброєння, а український ОПК розпочне серійне виробництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА