13:04 26.04.2018

Українці найбільше довіряють УПЦ-КП - опитування

2 хв читати
Українці найбільше довіряють УПЦ-КП - опитування

Серед українських церков найбільшою довірою користується Українська православна церква Київського патріархату, а кожен п'ятий українець не довіряє жодній з них.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова 23-28 березня 2018 року, на запитання "який з церков респонденти довіряють найбільше" 38% назвали Українську православну церкву Київського патріархату, 12% - Українську православну церкву Московського патріархату, 9% - Українську греко-католицьку церкву, 2% - євангельські та протестантські церкви.

Водночас 20% опитаних сказали, що не довіряють жодній із церков, 17% не змогли відповісти.

Як пояснює соціологічна служба Центру Разумкова, довіра до церков має регіональні особливості. У західному регіоні найбільше довіряють УПЦ-КП і УГКЦ (по 37%), у центральному і південному регіонах - УПЦ-КП (48% і 43% відповідно), а на сході УПЦ-КП довіряють 2%, тоді як УПЦ (МП ) - 20%. Найбільше тих, хто не довіряє жодній церкві, на сході України (37%), найменше - на заході (4%).

Соціологічна служба також звертає увагу на те, що кількість тих, хто найбільше довіряє УПЦ-КП, помітно перевищує кількість її парафіян (38% і 29% відповідно). Водночас частка тих, хто довіряє УПЦ (МП) та УГКЦ мало відрізняється від кількості вірян цих церков.

Тоді як УПЦ-КП і УГКЦ найбільше довіряють по 90% їхніх вірян, УПЦ (МП) довіряють менше її вірян (70%), а 15% з них найбільше довіряють УПЦ-КП

За результатами соціологічного дослідження, загалом 60% респондентів сказали, що довіряють церкві, 27% опитаних - не довіряють, 13% - не змогли відповісти на це запитання.

Серед церковних ієрархів найбільше респондентів довіряють патріархові Київському і всієї Русі-України Філарету (глава УПЦ-КП) - 43%. За ним за рівнем довіри йдуть глава УПЦ (МП) митрополит Київський і всієї України Онуфрій (32%), глава УГКЦ, Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) (30%) і глава УАПЦ, митрополит Київський і всієї України Макарій УАПЦ - 23%.

Водночас главі Російської православної церкви патріарха Кирила довіряють 15% опитаних українців.

Загальнонаціональне соціологічне дослідження проводилося за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні у всіх регіонах України, за винятком Криму і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано було 2016 респондентів старше 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА