14:16 26.04.2018

У Криму відбулися обшуки у кримськотатарських підприємців та активістів, МЗС звернеться із цього приводу до міжнародних судів

2 хв читати
У Криму відбулися обшуки у кримськотатарських підприємців та активістів, МЗС звернеться із цього приводу до міжнародних судів

В окупованому Криму зранку в четвер відбувалися обшуки у кримськотатарських підприємців, меценатів та активістів кримськотатарського національного руху, повідомив голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат (фракція "Блок Петра Порошенка") Рефат Чубаров.

"З раннього ранку 26 квітня проводяться тотальні обшуки в Карасувбазарі (нині - Білогірськ). Російські окупанти вторглися з обшуками у будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також до їхніх дорослих дітей, що проживають окремо", - написав він на сторінці у Facebook.

Крім того, за даними Р.Чубарова, одночасно обшуки відбувалися в приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми з дистрибуції продуктів харчування в Криму "КримОпт", що належить братам Веліляєвим.

"За всіма місцями проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлено оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії", - повідомив голова меджлісу.

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца відреагувала на подію. "Рішуче засуджуємо нові незаконні обшуки в окупованому Криму. Дискримінація кримських татар. Докази злочинів подамо до міжнародних судів", - написала вона в мікроблозі в Twitter.

У свою чергу уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила занепокоєння у зв'язку з обшуками в Криму.

"Тривожні новини з Криму. Там продовжуються масові обшуки підприємців, меценатів та активістів кримськотатарського національного руху. (...) Висловлюю своє глибоке занепокоєння самою тенденцією переслідування кримськотатарського населення", - написала Л.Денісова на своїй сторінці у Facebook.

На сайті омбудсмена також зазначено: "Уповноважений Верховної Ради України з прав людини продовжує відстежувати всі факти порушення прав людини на Кримському півострові".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА