18:00 27.04.2018

У Києві за тиждень до засідання ТКГ обговорили питання звільнення утримуваних українців

2 хв читати
У Києві за тиждень до засідання ТКГ обговорили питання звільнення утримуваних українців

 Перший віце-спікер, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко у п'ятницю обговорила з представниками СБУ, МЗС і Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб питання звільнення утримуваних в ОРДЛО і російських в'язницях українців напередодні засідання ТКГ (4 травня).

"Сьогодні провели координаційну нараду з представниками СБУ, МінТОТ, МЗС, залучених до роботи гуманітарної групи, готуємося до мінської зустрічі 4 травня. (...) Ми з колегами пройшлися по всіх наших ініціативах щодо звільнення заручників, у яких готові до серйозних компромісів. Обговоримо це 4 травня в Мінську", - написала вона на сторінці у Facebook у п'ятницю.

І.Геращенко зазначила, що українська сторона давно готова до чергового етапу звільнення заручників, але РФ досі не проявила інтересу до 23 своїх громадян.

"Ми давно готові до чергового етапу звільнення заручників. Проте інша сторона - РФ - досі не зацікавилася своїми 23 громадянами, зате їх вносять до своїх списків ОРДЛО, як і "беркутівців", щодо причетності яких до вбивств на Майдані наразі тривають розслідування, як і причетних до терактів в Одесі та Харкові", - наголосила представник України, зазначивши, що Київ розцінює це як штучне затягування чергового процесу звільнення.

"Звертаємося до РФ із пропозицією прийняти рішення про звільнення заручників, це було б чудово", - додала вона.

І.Геращенко також зазначила, що українська сторона очікує від Росії відповіді щодо пропозиції передати їм 23 росіянин, засуджених за злочини проти суверенітету та територіальної цілісності України, для звільнення українців із російських в'язниць.

"Принциповим для нас залишається негайне звільнення військових і журналіста Асєєва, інших заручників, яких кілька років утримують на окупованому Донбасі, й готові заради цього помилувати тих українських громадян, які вчинили злочини (але не вбивства), пов'язані з війною", - зазначила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київрада має намір упорядкувати питання розміщення муралів у столиці - Кличко

Київський КПК збільшує кількість днів донора крові для потреб фронту

Зеленський заявив про 14 неукомплектованих бригад у ЗСУ: У них досі немає зброї, за яку проголосував Конгрес

Служба у справах дітей та сім'ї КМДА: Інформація омбудсмена ґрунтується на припущеннях і не підтверджується фактами

Розпочато реєстрацію на 7-й забіг "Шаную воїнів, біжу за Героїв України"

Генпрокурор: Спільно з СБУ встановили російського полковника, який віддав наказ на обстріл музею Сковороди

Сирський повідомив про плідні переговори з начгенштабу ЗС Польщі

Розграбування окупантами музеїв мистецтвознавці називають найбільшою колективною крадіжкою творів мистецтва з часів нацизму - генпрокурор

У графіку Зеленського немає інтерв'ю з Такером Карлсоном – прессекретар

Мінкультури: 453,5 тис. музейних предметів евакуйовано через війну, майже 35 тис. у розшуку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА