17:11 30.04.2018

Волонтер оприлюднив перелік населених пунктів у зоні бойових дій відповідно до ООС

3 хв читати
Волонтер оприлюднив перелік населених пунктів у зоні бойових дій відповідно до ООС

Волонтер Роман Донік оприлюднив перелік населених пунктів у зоні бойових дій у зв'язку з початком проведення операції Об'єднаних сил.

"Перелік населених пунктів Донецької і Луганської областей, що входять до зони бойових дій відповідно до нових правил з огляду на початок початком проведення операції об'єднаних сил. Усі інші населені пункти до кордонів з Харківської та Дніпропетровської областей входять до "зони безпеки". Для них до окремого розпорядження командувача операцією ОС нічого не змінюється. Про всі обмеження і створення районів «обмеженого доступу» і «забороненого доступу» командування ООС буде сповіщати заздалегідь. Ну, наскільки це буде потрібно залежно від обставин і оперативної ситуації", - написав Р.Донік на своїй сторінці в Фейсбук, розмістивши скани "Переліку".

Як повідомлялося, 13 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

23 квітня міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що 30 квітня завершиться антитерористична операція на Донбасі і почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил, і вже здійснюється передислокація органів військового управління.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", - сказав міністр.

16 березня 2018 року П.Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. До цього С.Наєв був заступником начальника Генштабу Збройних сил України, а раніше проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об'єднаних сил (ООС) прописана в законі "про реінтеграцію Донбасу". Однак офіційного документа про початок проведення операції Об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей поки немає.

Раніше Командування Об'єднаного оперативного штабу повідомило, що з рішенням президента України Петра Порошенка про початок проведення Операції об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей почне діяти особливий порядок.

Згідно з розпорядженням Командування ЗОШ, яке, як очікується, набуде чинності 30 квітня, особливий порядок передбачає надання органам сектора безпеки і оборони, іншим державним органам України, спеціальних повноважень, необхідних для здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.

Зоною безпеки, прилеглою до району бойових дій, вважається: Виноградне, Курахове, Очеретяне, Розівка, Вовчоярівка, Біла Гора, Новоайдар, Садки, Макарівка, Простяне, уздовж адмінкордону Луганської та Харківської областей, Ольгівка, уздовж адмінкордону Донецької та Харківської областей, Знаменівка, вздовж адмінкордону Донецької та Дніпропетровської областей, Комишуваха, уздовж адмінкордону Донецької та Запорізької областей, Урзуф, уздовж морського узбережжя, Приморське.

У зоні безпеки рішенням командувача Об'єднаних сил можуть створюватися райони обмеженого доступу і заборонені для доступу райони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА