19:05 02.05.2018

Суд відправив під домашній арешт одного з нападників на нардепа Найєма

3 хв читати
Суд відправив під домашній арешт одного з нападників на нардепа Найєма

Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 30 червня Магомеду-Саліху Саїтову - одному з підозрюваних у нападі на народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафу Найєма в центрі Києва 30 квітня.

"Першому з нападників на депутата обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомила прес-секретар прокуратури м. Києва Надія Максимець на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У свою чергу, як повідомляє інтернет-видання hromadske.ua, суд задовольнив клопотання адвокатів підозрюваного в нападі на М.Найєма, які просили для свого підзахисного, М.С.Саїтова, домашній арешт або будь-який інший легкий запобіжний захід у зв'язку з тим, що він студент 2-го курсу НТУУ "КПІ", й "утримання під вартою може вплинути на навчальний процес".

"Хіба може студент другого курсу чинити ризик народному депутату?" - цитує адвоката М.С.Саїтова hromadske.ua.

Сам підозрюваний у суді заявив, що він особисто не вчинив напад на М.Найєма, а просто "сидів у машині та спостерігав". Водночас він визнав свої дії неприйнятними.

Зі свого боку прокуратура вимагала для М.С.Саїтова утримання під вартою.

Магомеда-Саліха Саїтова підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб). Він є одним із п'яти підозрюваних у нападі на депутата. Трьох із них затримали одразу після сутички, один утік із країни, ще одну людину розшукують.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма (фракція "БПП"). "Кубик" на перехресті бульвару Шевченка з Хрещатиком вирішив, що в нього більше прав, і спробував підрізати. Я такого не люблю. Особливо мажорів і машини супроводу. Якщо підрізають, поводяться по-хамськи і з гонором, не поступаюся принципово. Словом, перегородив дорогу. Виникла перепалка. Викликав 102. Водій і пасажир "кубика" помінялися місцями й вирішили викликати своїх хлопців. Приїхали хлопці, осіб четверо-п’ятеро. Перепалка закінчилася бійкою. Ну, як бійкою - дали в щелепу, далі якийсь час пам'ятаю смутно; наздогнати не вийшло. Тепер у лікарні", - написав сам М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що внаслідок інциденту М.Найєм дістав легкі тілесні ушкодження.

Пізніше А.Геращенко поінформував, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту. "Ними є: Саїтов Ахмед Абубакарович, 14.01.1999 р. н., Саїтов Магомед-Саліх Аргуєвич, 28.10.1996 р. н., Умал Тімербілатов Русланович, 28.08.1996 р. н. Із затриманими проводяться першочергові слідчі дії", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook і розмістив фотографії затриманих.

Нардеп також поінформував, що перевіряється причетність затриманих до інших можливих правопорушень. "Якщо хтось має таку інформацію, прохання телефонувати в поліцію за номером 102", - закликав А.Геращенко.

Увечері 1 травня М.Найєм заявив, що один із дорожніх хуліганів, який брав участь у нападі на нього, зумів залишити Україну та вилетів у Баку. Крім того, за його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник сутички, операція "перехоплення" не зафіксувала й досі ніде не виявила.

Національна поліція Києва кваліфікувала подію, під час якої М.Найєм зазнав тілесних ушкоджень, як хуліганство, трьох активних учасників інциденту доставили до управління поліції, ще одного розшукують.

Пізніше прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що зловмисник, який заподіяв нардепу М.Найєму тілесних ушкоджень і зник з місця конфлікту, перетнув державний кордон і літаком Київ-Баку залишив територію України через 2 години після сутички.

Н.Максимець додала, що трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі, "що є більш суворим покаранням, ніж за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України".

2 травня Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві оголосило в розшук Магомеда-Аміна Саїтова - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА