07:06 03.05.2018

Держдеп США вимагає від уряду РФ в Криму звільнити Балуха з ув'язнення

1 хв читати
Держдеп США вимагає від уряду РФ в Криму звільнити Балуха з ув'язнення

Держдепартамент США закликає владу РФ в Криму звільнити політв'язня Володимира Балуха, який голодує вже понад 43 днів, заявила представник Держдепу Хізер Нойерт в Twitter.

"Російська окупаційна влада в Криму повинна звільнити політичного в'язня Володимира Балуха, який голодує вже протягом 43 днів. Неприйнятно, що Росія ув’язнює громадянина України за вивішування українського прапора в Криму і відмовляє йому в медичному обслуговуванні", - зазначила Х.Нойерт.

Як повідомлялося, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяні Москалькової з проханням сприяти в наданні необхідної медичної допомоги активісту В.Балуху, який знаходиться в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня відмовляється приймати їжу.

За інформацією представників Кримської правозахисної групи суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання про допуск до В.Балуха лікарів.

Як зазначалося, 22 народні депутати України з різних фракцій звернулися в листі до В.Балуха з проханням припинити голодування.

Український фермер В.Балух був затриманий 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

19 березня В.Балух оголосив голодування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА