10:45 03.05.2018

Боєць ЗСУ, який зник напередодні під Широкиним, через борги дезертирував до бойовиків

2 хв читати
Боєць ЗСУ, який зник напередодні під Широкиним, через борги дезертирував до бойовиків

Український військовослужбовець, який зник напередодні після артобстрілу бойовиками позицій ЗСУ неподалік від н.п. Широкине (поблизу Маріуполя, Донецька обл.), через борги в кілька десятків тисяч гривень, перетнув лінію зіткнення сторін, і наразі спецслужби бойовиків "готують" його до публічного інтерв'ю, мета якого - дискредитація Об'єднаних сил та бригади морської піхоти ЗСУ".

"Під час з'ясування обставин (зникнення військового - ІФ) виявлено таке: - військовослужбовець самостійно покинув бойову позицію; - скориставшись обстрілом сусіднього взводного опорного пункту російсько-терористичними військами, зник з поля зору товаришів і перетнув лінію розмежування; - причиною самовільного залишення підрозділу стали борги в кілька десятків тисяч гривень", - повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС) на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

В інформації зазначається, що за даними української розвідки, "спецслужби російсько-терористичних військ проводять "підготовку" і змушують цього військовослужбовця до публічного інтерв'ю для дискредитації Об'єднаних сил ї бригади морської піхоти".

У зв'язку з цим у прес-центрі наголошують, що Об'єднані сили виконують бойові завдання лише відповідно до законодавства України та норм Міжнародного гуманітарного права.

Стосовно ж долі цього військовослужбовця "Командування Об'єднаних сил наголошує на незворотносты покарання".

Як повідомлялося, в зведенні прес-центру ООС станом на 17:00 2 травня повідомлялося, що о 15:45 середи поблизу населеного пункту Широкине, неподалік Маріуполя (Донецька область), після ворожого обстрілу з артилерії було виявлено відсутність одного військовослужбовця Об'єднаних сил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА