18:24 04.05.2018

Затримане біля берегів Криму судно не мало права ловити камбалу за межами українського кордону

2 хв читати
Затримане біля берегів Криму судно не мало права ловити камбалу за межами українського кордону

У Державній прикордонній службі України вважають, що відповідальність за затримання російської ФСБ риболовецького судна неподалік анексованого Криму несе його капітан, який, ймовірно, знехтував ризиками бути затриманим.

"Судно було оформлене на вилов риби згідно зі встановленим порядком, воно мало необхідні дозволи - але на вилов риби в межах територіального моря, або 12-мильної морської зони. Тобто, судно не оформлялося для виходу за лінію державного кордону України", - сказав помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112.Україна".

"Тобто судно не оформлялося на вихід за лінію державного кордону України, і сказати, яким чином і чому судно порушило державний кордон України й опинилося в зоні, яка нами вважається тимчасово окупованою Росією, поки що важко. Найімовірніше, капітан судна прийняв таке рішення і вирушив туди, де, на їхню думку, буде кращий вилов, і нехтував ризиками бути затриманим прикордонними силами країни-окупанта", - заявив О.Слободян.

Прикордонники України, за його словами, продовжують вивчати обставини затримання. Поки що детальної інформації про нього немає з огляду на відсутність офіційних контактів із російськими прикордонниками, які працюють в анексованому Криму. Водночас О.Слободян прогнозує, що українських рибалок на території півострова можуть притягнути до адміністративної відповідальності "за порушення кордону РФ".

Як повідомлялося, в п'ятницю стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" з припискою в Очакові начебто за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут "у виключній економічній зоні Російської Федерації". Загалом затримано п'ятьох осіб, усіх їх доставили в Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА