15:31 05.05.2018

В Азербайджані затримано підозрюваного у побитті нардепа Найєма - Аваков

2 хв читати
В Азербайджані затримано підозрюваного у побитті нардепа Найєма - Аваков

Правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма, розпочато екстрадиційну процедуру, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Як ми пам'ятаємо, інцидент стався 30 квітня в Києві. Трьом учасникам події оголошено про підозру у скоєнні групового хуліганства. Суд уже обрав запобіжний захід. Четвертий учасник – через 20 хвилин після події замовив квиток на літак і через 2,5-3 години вилетів в Баку. На момент перетину кордону його особистість ще не була встановлена, однак йому заочно повідомили про підозру за кількома статтями і оголосили в розшук. Сьогодні його затримали наші азербайджанські колеги", – цитує А.Авакова департамент комунікації МВС України в суботу.

Міністр нагадав, що 29-річного чоловіка, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату, правоохоронці Києва оголосили в розшук ще 2 травня.

У свою чергу, як повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук, після затримання в Азербайджані підозрюваного М.Саїтова, місцевий суд у суботу, 5 травня, обере йому запобіжний захід.

"Запит на видачу М.Саїтова буде направлено найближчим часом", – додав він.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва через конфлікт на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що міліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуевича, 1996 року народження, та Тімербілатова Умала Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів залишити Україну і полетів в Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт було обрано громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано громадянину РФ Тімербулатову Умалу Руслановичу, 1996 року народження, та Саїтову Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безробітній).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА