15:55 08.05.2018

ЛБТЗ "Укроборонпрому" готовий розгорнути серійне виробництво нового пожежного ГПМ-72

1 хв читати
ЛБТЗ "Укроборонпрому" готовий розгорнути серійне виробництво нового пожежного ГПМ-72

ДП "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ), що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", готове розгорнути серійне виробництво нового пожежного танка ГПМ-72 та очікує рішення військового держзамовника про прийняття нової бронетехніки на озброєння ЗС України.

Згідно з повідомленням прес-служби держконцерну в понеділок, на сьогоднішній день Міноборони вже прийняло рішення про передання ГПМ-72 на підконтрольну експлуатацію ЗСУ, після якої, розраховують на ЛБТЗ, військовим замовником буде прийнято рішення про прийняття танка на озброєння ЗСУ і про початок його серійного виробництва.

Як уточнюють у дежконцерні, призначений для проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, новий ГПМ-72 створений ЛБТЗ в ініціативному порядку за рахунок власних коштів.

Новий ГПМ-72 оснащений пожежної цистерною місткістю 20 т, сучасним пожежним насосом і лафетом, що забезпечують можливість гасіння пожежі на відстані до 100 м. Машина має підвищену прохідність і захист екіпажу від ураження різними типами боєприпасів і вогню: танк має 30-мм броню, оснащений фільтровентиляційною установкою і режимом поливу для зниження температури корпусу бронетехніки.

Висока ефективність нового ГПМ-72 підтверджена експлуатацією під час пожежі на складі боєприпасів ЗСУ під Вінницею в вересні 2017 року, зазначає прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА