14:41 28.08.2018

"Укроборонпром" звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Тимківа

2 хв читати
"Укроборонпром" звільнив директора Львівського бронетанкового заводу Тимківа

Держконцерн "Укроборонпром" звільнив із посади директора державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" (ЛБТЗ) Романа Тимківа.

Згідно з повідомленням прес-служби "Укроборонпрому", Р.Тимківа звільнено з посади наказом голови держконцерну від 28 серпня 2018 року.

"Під час керівництва ЛБТЗ Р.Тимків допустив неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки, через що ДП "Львівський бронетанковий завод" рішенням суду зобов’язаний сплатити на користь замовника штрафні санкції", - наголошується в повідомленні.

"Згідно з умовами контракту, укладеного з Р.Тимківом як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень. Недотримання умов контракту є підставою для дострокового розірвання трудових відносин", - пояснює прес-служба.

Як нагадують у дежконцерні, влітку 2017 року Р.Тимківа постановою суду було відсторонено від виконання обов'язків директора ЛБТЗ, "що зробило неможливим його звільнення до завершення терміну дії відсторонення".

Р.Тимківа було призначено на посаду директора ЛБТЗ у вересні 2015 року за підсумками кадрового конкурсу "Укроборонпрому", до цього він керував підприємством на посаді в.о. директора.

14 липня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали групу осіб, причетних до махінацій із закупівлями танкових двигунів, включаючи директора ЛБТЗ Р.Тимківа. Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення взяти його під варту з можливістю внесення застави 2 млн грн. 18 липня заставу було внесено, і той вийшов на свободу.

12 липня 2018 року САП повідомила про завершення досудового розслідування та передачу до Солом'янського райсуду Києва обвинувального акта у кримінальному провадженні за фактом розтрати під час закупівлі двигунів чиновниками ЛБТЗ і Міністерства оборони. Розслідуванням САП, зокрема, встановлено, що за підсумками тендера МОУ на поставку 40 танкових двигунів. ЛБТЗ поставив замовникові не нові двигуни, а придбані у ТОВ "Булет Лайн". За даними слідства, ці ж двигуни в 2008-2009 рр. було продано на внутрішньому ринку як надлишкове майно МОУ. За оцінками САП, завдані державі внаслідок виявлених махінацій збитки оцінюються в 14 млн грн.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в дежконцерні, з липня 2017 року ЛБТЗ очолює в. о. директора Віктор Андрощук.

ЛБТЗ, що входить до "Укроборонпрому" з 2011 року, є одним із ключових підприємств української бронетанкової галузі: на його потужностях налагоджено виробництво, зокрема, модернізованого Т-72Б, а також нової бойової броньованої машини (ББМ) "Дозор-Б", яка може ефективно використовуватися в операціях у міських умовах і відповідає III класу захисту натовського стандарту STANAG.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА