16:29 08.05.2018

Двом бойовикам "ЛНР" загрожує довічне ув’язнення за обстріл м.Попасна і Попаснянського району в 2015 році

2 хв читати

Генеральна прокуратура України оголосила підозру двом особам із терористичної організації "ЛНР" за вчинення обстрілу мирного населення в місті Попасна та Попаснянському районі Луганської області в 2015 році.

"Управлінням з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України під час досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення Збройними силами Російської Федерації, а також підконтрольними їм представниками терористичної організації "ЛНР" законів і звичаїв війни, оголошено підозру двом особам, один з яких є уродженцем Іркутської області РФ у скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч.2 ст. 438 КК України", - ОВОР у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, оприлюдненому у вівторок.

Встановлено, що ці особи виконували функції керівників підрозділів артилерії у складі "6-го окремого механізованого козачого полку ім. М.Платова", що входить до складу незаконного збройного формування в структурі терористичної організації "ЛНР".

Під час досудового розслідування встановлено, що зазначеним особам було доручено здійснення збройного опору силам АТО, проведення артилерійських обстрілів мирного населення на території міста Попасна та Попаснянського району Луганської області.

"Реалізуючи свої злочинні наміри, за попередньою змовою з іншими особами, зокрема керівниками терористичної організації "ЛНР", представниками влади Російської Федерації і Збройних Сил Російської Федерації, ці громадяни для залякування цивільного населення, із застосуванням важкого артилерійського озброєння, боєприпасів, у січні-серпні 2015 року, достовірно знаючи, що на території міста Попасна та Попаснянського району не перебувають військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань України, задіяні в проведенні антитерористичної операції, а є лише цивільне населення і об'єкти цивільної інфраструктури, надавали вказівки членам підлеглих їм артилерійських підрозділів "6 ОМСКП" про проведення артилерійського обстрілу із використанням вибухового зброї по території міста Попасна та Попаснянського району, створюючи небезпеку для життя і здоров'я людей, що призвело до загибелі людей, пошкодження і руйнування житлових будинків, об'єктів цивільної інфраструктури", - зазначають у Генпрокуратурі.

У результаті зазначених злочинних дій цих громадян та їхніх співучасників загинули 11 цивільних осіб, дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 9 цивільних осіб, пошкоджено та зруйновано 41 житловий будинок та інші об'єкти цивільної інфраструктури.

У Генпрокуратурі пояснили, що за вчинення цих злочинів передбачено максимальний термін покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА