16:56 08.05.2018

До суду спрямовано справу щодо обвинувачення Ставицького і директора ТОВ "Танталіт" у заволодінні об'єктами комплексу "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я"

2 хв читати

Слідчі Генеральної прокуратури України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК "Надра України" Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса та директора ТОВ "Танталіт", в заволодінні об'єктами комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я", складений обвинувальний акт і направлено до суду для розгляду по суті.

"Слідчі ГПУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК "Надра України" Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ "Танталіт", які підозрюються в заволодінні за попередньою змовою групою осіб (в змові з Януковичем В.Ф., матеріали за підозрою якого виділено в окреме провадження) державним майном (...) - об'єктами комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" вартістю 540 млн грн, і в легалізації цього майна, набутого злочинним шляхом", - написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на сторінці в Фейсбуці.

Встановлено, що в 2007 році співучасники злочину, пов'язаного із заволодінням майном комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" (загальна вартість понад 540 млн грн), заволоділи ним за допомогою прийняття окремих нормативно-правових актів про вилучення відповідних об'єктів державної форми власності по управління Держуправління справами, передачі таких об'єктів до статутного капіталу НАК "Надра України", їх виключення з переліку об'єктів, що забезпечують виконання державою своїх функцій і життєдіяльності держави в цілому. Тобто мова йде про виключення з переліку об'єктів, які відповідно до положень ст. 5 закону України "Про приватизацію державного майна", відчуженню не підлягали. Потім були внесені зміни до статуту НАК "Надра України", які нібито надавали можливість цій компанії самостійно приймати рішення про відчуження держмайна.

Таким чином, у вересні 2007 року майно комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я" було змінено під виглядом рівноцінного на майно ТОВ "Медінвсеттрейд" вартістю близько 34 млн грн.

"07.05.2018 року в зазначеному кримінальному провадженні складено і прокурором затверджено обвинувальний акт, який сьогодні, 08.05.2018, спрямований для його розгляду по суті до суду", - сказано в повідомленні.

Що стосується інших осіб, підозрюваних у цьому кримінальному провадженні, що переховуються від органу досудового розслідування, - колишнього президента України Віктора Януковича і його сина Олександра Януковича, то суд продовжує розгляд клопотань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА